نوشته شده توسط : نینی مایند

تربیت جنسی کودکان و اصولی که باید در این زمینه به آن‌ها توجه کرد از جمله مسائلی هستند که روانشناسان و متخصصین حوزه کودک تاکید بسیاری بر اهمیت آن دارند. تربیت جنسی صحیح‌کودکان باعث می‌شود که آن‌ها از خطراتی مثل تجاوز در امان بمانند. و همچنین سطح دانسته‌های کودکان را در کنترل والدین نگه می‌دارد.

منبع: تربیت جنسی کودک

در سال‌های اخیر و با گسترش استفاده از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی مثل ماهواره در صورتی که شما از تربیت‌جنسی کودکان خود و پاسخگویی به سوالات او شانه خالی کنید یا فرزندتان را به دلیل کنجکاوی‌هایش تنبیه نمایید احتمالا او پاسخ سوالاتش را به گونه دیگری پیدا خواهد کرد و در این راه ممکن است با محتواهایی که مناسب سن او نیست آشنا شود. به همین خاطر شما می‌بایست تربیت جنسی کودک را جدی بگیرید. همچنین بهتر است با دریافت مشاوره کودک انتقال اطلاعات جنسی متناسب با سن کودکتان را آموزش ببینید.

تربیت جنسی کودکان

تربیت جنسی کودکان وظیفه والدین است. این تربیت به منظور شناخت دانش و اطلاعات، رفتار مناسب برای قدرت تصمیم گیری و مهارت ها، احساس در ارزش ها و دیدگاه ها است که این عوامل با رفتار صحیح و اطلاعات صحیح کودک بوجود می‌آید. تربیت‌ جنسی‌کودکان در خانواده ها با توجه به نژاد، قومیت، مذهب و فرهنگ متفاوت از یکدیگر است. برخی از خانواده ها این موضوع را بد تلقی می‌کنند اما برخی دیگر به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی ترس از صحبت در این باره دارند. و به همین دلیل با کودک خود در این باره صحبتی نمی‌کنند.

اگر تربیت جنسی‌کودکان‌آگاهانه صورت نگیرد، کودکان این موضوع را از فضای مجازی، تلویزیون، دوستان و همکلاسی های خود آموزش می‌بینند. بنابراین بهترین راه برای تربیت جنسی کودکان، کمک از مشاورین کودک است. زمانی که تربیت‌کودکان صحیح صورت نگیرد باعث تحریکات جنسی از جمله خود ارضایی خواهد شد.

سن شروع تربیت جنسی کودکان

متخصصین معتقدند تربیت جنسی کودکان موضوعی نیست که در یک سن خاص و به یکباره بخواهید آن را انجام دهید. تربیت جنسی در واقع یک فرایند مداوم در طی سال‌های رشد کودک است. که باعث می‌شود او در هر مقطع سنی به اندازه نیازها و قدرت فهم خود اطلاعات دریافت کند. به همین خاطر برای تربیت جنسی کودک نمی‌توان سن خاصی را در نظر گرفت.

بهتر است از سنین 2 یا 3 سالگی که کودک شما توانایی صحبت کردن و نام بردن اشیا را پیدا می‌کند تربیت جنسی‌کودکان را با آموزش اسم اعضای بدن به وی شروع کنید. در جریان آموزش اسم اعضای مختلف بدن به فرزندتان نام اندام‌های خصوصی را نیز برای او بگویید.

نکته بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که کودک شما باید از ابتدا با نام واقعی و صحیح اندام خصوصی آشنا بشود. در نظر گرفتن اسامی نامعمول برای این اندام‌ها باعث می‌شود کودکتان نسبت به این مسئله کنجکاوی بیشتری نشان دهد. هرچقدر شما به حالت معمول‌تری این موضوع را به فرزندتان آموزش دهید او نیز ساده‌تر از کنار آن خواهد گذشت.

اهمیت فضا و موقعیتی که برای تربیت جنسی کودکان استفاده می‌شود

فضا و موقعیتی که برای تربیت جنسی کودکان در نظر گرفته می‌شود از اهمیت بالایی برخوردار است. کودکانی که در کنار خانواده و در فضای آرام و محبت آمیز تربیت می‌شوند، در آینده با مشکلات جنسی کمتری روبرو می‌شوند. با این روش تربیتی ذهن کودک بیشتر از موضوعات جنسیتی با عشق، تعهد، مسئولیت و پدر و مادر گره می‌خورد. زمانی که تربیت جنسی‌کودکان در فضای همسالان و همکلاسی ها انجام شود با شوخی ها، تمسخر، جنسیت زدگی و لذت همراه است. از این طریق ذهن کودک با موضوعات مختلف گره می‌خورد و از سر کنجکاوی ممکن است دست به رفتار های هنجار بزند.

به همین دلیل فضای تربیت جنسی کودکان بسیار حائز اهمیت است و کودک را با چالش های زیادی روبرو می‌کند. همه کودکان در سنین خاصی از سر کنجکاوی به دنبال کسب تجربه های جنسی هستند. چه بسا بهتر است برای کاهش آسیب ها، خانواده ها در فضای مناسبی تربیت جنسی‌کودکان را انجام دهند.

هدف از تربیت جنسی کودکان چیست؟

هدف از تربیت جنسی کودکان فراهم کردن دیدگاه سالم و مناسب در رابطه با مسائل جنسی است. تربیت جنسی‌کودکان باید با آگاهی و اطلاعات کافی جنسی به کودک صورت بگیرد. با این روش کودک با سلامت روانی و سالم رشد می‌کند و در نهایت از سوء استفاده های جنسی و آزارهای جنسی جلوگیری می‌ کند. با تربیت جنسی فرزند شما از اندام های بدن خود آگاه می‌شود و در نهایت از انحرافات جنسی پیشگیری می‌کند. هدف از تربیت جنسی تنها موضوعات در زمینه جنسی نیست و با دیگر مفاهیمی مانند عشق، علاقه و احساس صمیمیت همراه است.

در واقع تربیت جنسی کودکان به معنای آموزش آناتومی بدن، تولید مثل، بیماری های جنسی، فعالیت های جنسی، هویت جنسی، پرهیز از رابطه جنسی، جهت گیری جنسی، روش های پیشگیری از بارداری، تولید مثل، احساس مسئولیت ، مدیریت روابط صمیمانه، متعهدانه و محترمانه است.

یکی از بزرگترین اهداف تربیت جنسی کودکان کاهش ابتلا به بیماری های اچ ای وی، جلوگیری از ریسک روابط جنسی قبل از موعد، جلوگیری از کاهش حاملگی در نوجوانی و کاهش بیماری های جنسی است. بر اساس تحقیقات انجام شده نوجوانانی که در کشورهایی با تربیت جنسی رشد کرده اند، بسیار محافظانه تر روابط جنسی را تجربه می‌کنند.

نقش والدین در تربیت جنسی کودکان

نقش والدین در تربیت جنسی کودکان به چه صورت است؟ در درجه اول تربیت جنسی‌کودکان بر عهده خانواده و پدر و مادر است. والدین نباید تربیت جنسی کودک خود را به همسالان، دوستان و محیط دیگر بسپارند. در کشورهایی که آموزش جنسی در مدارس انجام نمی‌شود و والدین نیز تلاشی برای آموزش جنسی به کودک خود نمی‌کنند مسائل جنسیتی را بر عهده دوستان و رشد کودک می‌گذارند. اما در کشورهای توسعه یافته تربیت جنسی کودکان موضوع اصلی در مدارس است نیز نباید نقش والدین در آموزش جنسی را نادیده گرفت.

والدین همیشه در تربیت جنسی کودکان احساس شرم و خجالت می‌کنند. این طرز فکر خانواده ها به قدری شدید و پایبند است که با همسران خود نیز با مشکلات روبرو خواهند شد. با این طرز فکر کودمان به سمت آموزش مسائل جنسی از سمت دوستان سوق پیدا می‌کنند. طرز فکر خانواده ها معمولا به دلیل این افکار است که کودکان به تحریکات جنسی دچار می‌شوند و میل جنسی آنها نمایان می‌شود. در حالی که باید آگاه باشید اگر کودکان تربیت جنسی نادرستی ببینند نیاز به دچار تحریکات و انحرافات جنسی می‌شوند.

بی توجهی و بی اهمیتی والدین برای تربیت جنسی کودکان باعث آسیب و روبرو شدن کودک با چالش هایی در دوران بزرگسالی می‌شود. آیا می‌توانید نسبت به گرسنگی و تشنگی کودک خود بی اهمیت باشید؟ خیر. مسائل جنسی نیز در دسته نیازهای افراد قرار دارد و نباید نسبت به آن بی اهمیت شد. بنابراین برای تربیت جنسی‌کودکان وقت بگذارید و آموزش صحیح را با کمک روانشناس انجام دهید.

نکاتی که در تربیت جنسی کودکان باید به آن‌ها توجه کنید

تربیت جنسی کودکان شامل چند اصل کلی است. که برای همه کودکان در سنین مختلف و در ارتباط با موضوعات و شرایط متفاوت می بایست آن‌ها را رعایت کنید. اگر مشکل خاصی در ارتباط با کنجکاوی‌های جنسی کودک خود دارید. و یا نمی‌دانید چطور به سوالات او پاسخ دهید بهتر است با یک مشاور کودک در این باره صحبت کنید. در ادامه به نکاتی که در هنگام تربیت جنسی کودک باید به آن توجه داشته باشید خواهیم پرداخت.

1. تناسب محتوا با سن کودک

اولین موضوعی که برای تربیت جنسی کودکان باید توجه داشته باشید این است که در هر مقطع سنی کودک، اطلاعاتی که به او می‌دهید باید متناسب با سطح رشدی و توانایی درک و فهم وی باشد. بیان مطالب نامناسب برای کودکان باعث ترس و نگرانی در آن‌ها خواهد شد. برای مثال اگر کودک شما راجع به چگونگی دنیا آمدن فرزندان از شما سوال می‌کند نیازی نیست که اطلاعاتی راجع به رابطه جنسی به او بدهید.

آن‌ها صرفا می‌خواهند بدانند که خواهر و برادرهایشان چطور به این دنیا می‌آیند. یک راهکار مفید این است که پیش از پاسخ دادن سوال فرزندتان، از او بپرسید راجع به این موضوع چه فکر می‌کند و چه اطلاعاتی دارد. از این طریق شما با سطح معلومات فرزندتان آشنا می‌شوید. و می‌توانید بر اساس اطلاعات او یا انگیزه‌ای که از سوال کردن دارد به او پاسخ دهید.

2. از پاسخ های نامعقول اجتناب کنید

برای تربیت جنسی کودکان، پاسخ به سوالات کودک شما اگرچه باید ساده و قابل فهم باشد. اما متخصصان معتقدند که باید از ارائه پاسخ‌های نامعقول و خیالی یا بی پاسخ گذاشتن سوالات کودکتان جدا اجتناب کنید. فرزند شما به خوبی متوجه خواهد شد که شما می‌خواهید از زیر بار پاسخ دادن به او شانه خالی کنید. و این موضوع باعث درگیری ذهنی وی خواهد شد. بهتر است مسائل را تا حد امکان واقعی ولی ساده و بدون جزئیات برای کودک توضیح دهید.

3. هنگام تربیت جنسی کودکان از تنبیه استفاده نکنید

برای تربیت جنسی کودکان از تنبیه استفاده نکنید. اگر کودکتان را در حال لمس اندام خصوصی خود دیدید و یا متوجه شدید که او و دوستانش راجع به این موضوع باهم صحبت کرده یا اندام خصوصیشان را به یکدیگر نشان می‌دهند، بهتر است بر خود مسلط باشید و از تنبیه فرزندتان خودداری کنید. اجتناب از تنبیه در زمینه سوال‌های جنسی کودک و کنجکاوی‌های او نیز مطرح است. روانشناسان معتقدند تنبیه صرفا این پیام را به کودک منتقل می‌کند که رفتارش اشتباه بوده اما نه دلیل اشتباه بودن رفتار را بیان می‌کند و نه رفتار درست را به کودک نشان می‌دهد.

بهتر است با کنجکاوی‌های جنسی کودک خود به عنوان بخشی طبیعی از رشد وی کنار بیایید. اگر احساس می‌کنید رفتارهای کودک شما از حالت معمول در مقایسه با سایر کودکان متفاوت است می‌توانید راجع به این موضوع از یک مشاور در زمینه تربیت جنسی کودکان کمک بگیرید.

4. صحبت های کودک خود را با دقت گوش کنید

برای تربیت جنسی کودکان سعی کنید با دقت به صحبت های کودک خود گوش کنید. اگر مشغول به کاری هستید آن را کنار بگذارید و با دقت به صحبت های کودکتان گوش فرا دهید. شاید سوالی بپرسد که شما باید حتما جواب مناسبی دهید و به گونه ای باشد که نیاز به آگاهی بیشتری داشته باشید. بنابراین برای آموزش صحیح با دقت به صحبت های کودک خود گوش دهید.

5. احساسات کودک خود را در کنید

احتمالا کودکان زمانی که سوالی در رابطه با مسائل جنسی دارند با ترس و ناراحتی و شرم همراه باشند. تربیت جنسی کودکان نیاز به درک احساسات دارد. باید فشارهای سنگین احساسات کودک را درک کنید و آرامش را به او بازگردانید. سعی کنید احساسات کودک را تکرار کنید. مثلا:

زمانی که کودک سوال می‌پرسد که من چگونه به دنیا آمده ام؟ (با شرم)

شما اینگونه پاسخ دهید که تو چگونه به دنیا آمدی؟ خودت چی فکر می‌کنی؟

6. صبور باشید و فضای مناسبی را انتخاب کنید

تربیت جنسی کودکان نیاز به صبر و حوصله دارد. باید برای کودکان فضایی دور از تنش و تمسخر انتخاب کنید. و موضوعات را در فضای مناسب و آرام توضیح دهید تا کودک بدون ترس و استرس به آگاهی و آموزش برسد.

7. قبل توضیحات اضافه از کودک بخواهید هر اطلاعی که دارد با شما در میان بگذارد

هفتمین مرحله از تربیت جنسی کودکان، سوال از خود کودک است. از او بپرسید که چه اطلاعاتی در رابطه با مسائل جنسی دارد. برخی از کودکان اطلاعات کاملی از مسائل جنسی دارند اما برای اطمینان کامل و راست و دروغ مسائل جنسی از والدین سوال می‌پرسند. سعی کنید صادق و رو راست با کودک خود صحبت کنید.

8. پدر و مادر با همراهی هم تربیت جنسی را هدایت کنند

برای اینکه کودک در امور جنسی چیزی را از والدین خود پنهان نکند لازم است تا با همکاری یکدیگر برای تربیت جنسی کودکان تلاش کنند. کودک نباید مسائل جنسی را موضوعی غیر طبیعی و پنهانی بداند، بنابراین باید والدین ارتباط صمیمانه ای با کودک برقرار کنند.

9. اگر کودک آغاز به سوال پرسیدن نکرد شما شروع کنید

برخی از کودکان هرگز سوالی در رابطه با مسائل جنسی نمی‌پرسند. اما والدین برای تربیت جنسی کودکان باید خودشان آغاز کننده باشند. برای آغاز تربیت جنسی‌کودکان از فیلم ها و برنامه های تلویزیونی عاشقانه شروع کنید.

10. در رابطه با مسائل جنسی از سنین نوزادی آغاز کنید

تربیت جنسی کودکان باید از دوران نوزادی آغاز شود. به این دلیل که نوزادان از دوران نوزادی به اندام های جنسی خود واکنش نشان می‌دهند و آن را لمس می‌کنند.

11. از روانشناس کمک بگیرید

برای تربیت جنسی کودکان به شیوه صحیح و درست باید از راهنمایی های روانشناس کمک بگیرید. روانشناسان کودک به خانواده ها در رابطه با آموزش مسائل جنسی آگاهی می‌دهند و نحوه رفتار درست را به والدین آموزش می‌دهند.

باورهای غلط خانواده ها برای تربیت جنسی کودکان

کودکان در سنین خاصی علاقه زیادی به اندام های خصوصی خود و دیگران نشان می‌دهند. اما چون کودکان از کودکی اندام خود را خصوصی می‌دانند از بیان سوالات هراس دارند. خانواده ها نیز باورهای غلطی در رابطه با تربیت جنسی کودکان دارند که در ادامه اشاره کرده ایم.

  • خانواده ها به این موضوع باور دارند که کودکشان اهمیتی نمی‌دهد و در رابطه با اندام های جنسی خود کنجکاو نیست.
  • گاهی والدین می‌گویند که شناخت موضوعات جنسی باعث آسیب به کودک می‌شود.
  • پدر و مادرهایی هستند که می‌گویند کودک ما در معرض سوء استفاده جنسی قرار ندارد. پس نیازی به تربیت جنسی نیست.
  • تربیت جنسی کودکان باید در حدی باشد که به سوالاتشان پاسخ دهیم.
  • گاهی خانواده ها تربیت جنسی کودکان را پای خودشان می‌گذارند و اعتقاد دارند تا زمانی که فرزند سوالی نپرسد نیاز به آموزش نیست.
  • بعضی خانواده ها باور به این دارند که کودکان احساسات جنسی ندارند.

آموزش حفظ حریم شخصی به کودک

آموزش حریم شخصی را در تربیت جنسی کودکان جدی بگیرید. پس از اینکه فرزندتان به سنین 4 یا 5 سالگی رسید و کمی قدرت درک و استدلال وی بالاتر رفت بهتر است راجع به حفظ حریم شخصی با او صحبت کنید. این موضوع را به کودک آموزش دهید که اندام خصوصی شامل کدام بخش‌های بدن است و هیچکس نباید به اندام خصوصی وی دست بزند. حتما در صحبت هایتان بگویید که او هم حق دست زدن به اندام جنسی دیگران را ندارد.

کلام آخر

برای تربیت جنسی کودکان باید راه‌های دفاع از خود را نیز به کودک آموزش دهید. به او بگویید که اگر فردی قصد آزار او را داشت باید چه کند و این موضوع را به چه کسانی اطلاع بدهد. کودکان ذهنیتی عینی دارند و کارها و رفتارهایی را می کنند که عین یا حداقل مشابه آن را دیده باشند. بنابراین وقتی در محیطشان درباره مسائل جنسی هیچ صحبتی نمیشه و یا هیچ اطلاعاتی دراین باره رد و بدل نشود، آن ها نیز نمی دانند چطور درباره آن سوال کنند و یا در برخورد با مسائل جنسی چه واکنشی داشته باشند. بنابراین این مساله کاملا به والدین بستگی دارد.

آن ها باید در مورد تربیت جنسی کودکان خود نهایت دقت و توجه را داشته باشند. اما حتما پیش از هر چیز خودتان باید در این زمینه آموزش دیده باشید. پس حتما با متخصصان کودک مشورت نمایید. روانشناسان خبره مرکز مشاوره روانشناسی نینی مایند به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین به شما در جهت بهبود مهارت های والدگری و ارتباطی با فرزندان‌تان خدمات ارائه می‌دهند.

برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت جنسی کودکان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

تفاوت اندام خصوصی دختران و پسران را چطور برای فرزندم بیان کنم؟

در درجه اول از او بپرسید که در این باره چه می‌داند یا چه فکر می‌کند تا با سطح دانسته‌های وی در این موضوع آشنا شوید. سپس سعی کنید این مسئله را به شکلی ساده برای کودک توضیح دهید. می‌توانید به او بگویید که این یک تفاوت ظاهری مثل سایر تفاوت‌های میان دختران و پسران است.

تربیت جنسی کودکان از چه سنی شروع می‌شود؟

از زمانی که کودک شما زبان باز می‌کند و توانایی صحبت کردن پیدا کرده بهتر است تربیت جنسی را با آموزش نام اندام‌های مختلف بدن و اندام خصوصی شروع کنید.

اگر فرزندم به دلیل معاشرت با کودکان بزرگتر از خودش مسائلی را فهمید، چطور این موضوع را مدیریت کنم؟

از دعوا کردن و تنبیه کودک یا انکار واقعیات خودداری کنید. سعی کنید دانسته‌ها و احساسات او را محک بزنید و با زبان خودش آن‌ها را برایش تعریف کنید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: تربیت جنسی کودک



:: برچسب‌ها: تربیت جنسی کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 173
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

رفتار با کودک بی ادب یکی از دشواری های والدین است. کودکان بی ادب به دلیل رفتارهای نامناسب والدین، تربیت اشتباه، الگو گیری نامناسب و بد دهنی اطرافیان یاد گرفته اند که این رفتار مناسب است. یکی از بارزترین علت های رفتار بی ادبانه کودکان، جلب توجه است. والدین زمانی که نسبت به رفتارهای کودک خود بی توجه باشند، کودک با یک رفتار نامتعارف توجه والدین را به خود جلب می‌کند. بنابراین با توجه به دلایل گفته شده، ریشه رفتار بی ادبانه کودک تربیت والدین است. اما با اصلاح به موقع رفتار و کمک از روانشناس کودک می‌توانید رفتار خود را اصلاح کنید. روانشناس کودک با پیگیری و ریشه یابی علت رفتار بی ادبانه کودک به والدین آموزش می‌دهد که چه رفتاری را در خود درست کنند و چگونه با کودک بی ادب رفتار کنند.

منبع: رفتار با کودک بی ادب | برخورد با بچه بی ادب

رفتار با کودک بی ادب

 

برخی از کودکان به دلیل تربیت نادرست، جلب توجه یا والد بی ادب از خود رفتارهای بی ادبانه نشان می‌دهد. بیشتر کودکان سعی دارند تا با این طرز رفتار مجلس را دست خود بگیرند. و دیگران را با خود سرگرم کنند. به همین دلیل حتی اگر با برخورد بدی مواجهه شوند رفتار خود را شدیدتر خواهند کرد.

احتمالا شما نیز با این کودکان روبرو شده اید. و والدین ناامید این کودکان را نیز مشاهده کرده اید. اما مهم‌ترین اشکال کار، تربیت نادرست والدین است. در این شرایط اگر کودکی نسبت به شما بی ادبی کرد باید به شیوه ای خاص با او رفتار کنید. جهت رفتار با کودک بی ادب در این مقاله راهکارهای مفیدی ارائه داده ایم.

علت رفتار بی ادبانه کودکان

قبل از اینکه روش های رفتار با کودک بی ادب را بدانید. باید از علت آن آگاه باشید. زمانی که با بد رفتاری کودکی مواجهه می‌شوید، احتمالا این سوال برای شما پیش خواهد آمد که چرا و به چه دلیل این رفتار نامناسب از کودک سر می‌زند. طبق تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شد، 5 عامل اساسی در رفتار بی ادبانه کودکان وجود دارد. که در ادامه در رابطه با هریک توضیح مختصری صورت گرفته است.

???? رفتار اشتباه با کودک

یکی از علل رفتار بی ادبانه کودک، رفتار اشتباه و غیرمحترمانه با کودک است. کودک زمانی به خود و دیگران احترام قائل می‌شود که والدین برای او احترام و ارزش قائل باشند. طبق نظر روانشناسان، رفتار محترمانه و صمیمانه با کودک، یکی از مهم‌ترین عناصر آموزش احترام به فرزندان است. بنابراین برای رفتار با کودک بی ادب، سعی کنید به او احترام بگذارید تا احترام ببینید.

???? بد دهنی اطرافیان | رفتار با کودک بی ادب

بد دهنی اطرافیان یکی دیگر از علل رفتار بی ادبانه کودک است. بنابراین زمانی که اطرافیان کودک از الفاظ رکیک و ناسزاگویی استفاده می‌کنند. کودک نیز بددهنی و بی احترامی را آموزش می‌بیند. به همین دلیل یکی از روش های رفتار با کودک بی ادب، صحبت با دقت و مودبانه در حضور کودک است.

???? الگو گیری

کودک از اطرافیان خود آموزش می‌بیند که چگونه رفتار کند و به چه شیوه ای برخورد داشته باشد. و معمولا مادر و پدر الگوی فرزندان هستند. زمانی که الگوی مناسبی در اطراف کودک وجود نداشته باشد، رفتار های بی ادبانه او شدت می‌گیرد.

???? افزایش بد رفتاری در جامعه

رفتار همه انسان ها تحت تاثیر جامعه است. زمانی که هیچ کدام از والدین کودک را بر اساس معیارهای مناسب تربیت نکنند، کودک از جامعه آموزش خواهد گرفت. عدم تربیت مناسب و آزاد گذاشتن کودک، همراه با بد رفتاری خواهد بود.

???? بارز شدن بی ادبی در رسانه ها | رفتار با کودک بی ادب

بارز بودن بی ادبی و رفتار نامناسب در رسانه ها یکی از علل بی ادبی کودکان است. کودک مانند صفحه سفیدی است که با آموزش و یادگیری صفحه خود را رنگی می‌کند. اگر رفتار نامناسب و یادگیری توسط رسانه ها رخ دهد، رفتار فرزند کاملا شبیه به شخصیت های داخل رسانه ها می‌شود. به همین دلیل است که روانشناسان اعتقاد دارند تا سن رشد کودک باید از فضای مجازی و نامناسب به دور باشد.

چگونه با کودک بی ادب رفتار کنیم؟

برای رفتار با کودک بی ادب باید در وهله اول علت این بی ادبی را بدانید. زمانی که ریشه یابی صورت نگیرد هیچ راهکاری مناسب نخواهد بود. ریشه یابی رفتار کودک باید توسط روانشناس کودک صورت بگیرد. تا درمان مناسب را ارائه دهد. اما به طور کلی در این مقاله روش های رفتار با کودک بی ادب را توضیح داده ایم.

1️⃣ از روانشناس کودک کمک بگیرید

در وهله اول در رفتار با کودک بی ادب، باید از روانشناس کودک کمک بگیرید. روانشناس کودک با ریشه یابی بی ادبی کودک، راهکارهای مناسب را به والدین آموزش می‌دهد. مثلا اگر علت رفتار بد کودک از نظر روانشناس، برخورد نامناسب والدین باشد. روانشناس به والدین راهکارهایی را ارائه می‎‌دهد تا کودک اصلاح شود.

2️⃣ رفتارهای نامناسب را به کودک آموزش دهیم

در مرحله دوم رفتار با کودک بی ادب، باید آموزش رفتار نامناسب کودک صورت بگیرد. بسیاری از بد رفتاری کودک به دلیل عدم آگاهی است. زمانی که والدین تشخیص خوب و بد را به فرزند خود آموزش ندهد، با رویداد مناسبی مواجهه نخواهند شد. به همین دلیل برای رفتار با کودک بی ادب ابتدا به او رفتار خوب و بد را آموزش دهید.

3️⃣ در صورت بی احترامی خونسرد باشید

زمانی که کودک شروع به بی احترامی می‌کند، باید بسیار خونسرد رفتار کنید. اگر توجه نشان دهید، با هر بار جلب توجه کودک رفتار زشت را از خود بروز می‌دهد. جهت رفتار با کودک بی ادب باید در عین آرامش و خونسردی، رفتاری بی توجه داشته باشید. تا کودک متوجه شود که بی ادبی باعث جلب توجه والدین نمی‌شود.

4️⃣ برای او تنبیه مثبت در نظر بگیرید

یکی از روش های رفتار با کودک بی ادب، مشخص کردن تنبیه مثبت است. مثلا اگر رفتار نامناسب کودک ادامه پیدا کرد به او بگویید که “در صورت تکرار دوباره به مدت 2 ساعت اجازه بازی نداری”. یا قلکی را برای کودک در نظر بگیرید که با هر بار بی ادبی مبلغی از پول تو جیبی اش را داخل قلک بی‌اندازد. روش هایی که باعث آسیب روانی و جسمانی کودک نمی‌شود را در نظر بگیرید. برای اطلاع از تنبیهات مثبت کودکان با روانشناسان متخصص در این زمینه مشورت نمایید.

5️⃣ برای رفتارهای نامناسب جایگزین انتخاب کنید

یکی از روش های رفتار با کودک بی ادب، انتخاب جایگزین برای رفتار نامناسب است. زمانی که کودک رفتار زشتی از خود نشان داد، مثلا این رفتار نشان از اعتراض باشد، باید به او رفتار جایگزین آموزش دهید. برای مثال در صورت بی ادبی به او بگویید که به جای بی ادبی به قصد اعتراض، باید به زبان و با احترام به من بگویی که چه چیزی تو را اذیت می‌کند.

6️⃣ با کودک با احترام رفتار کنید

یکی از روش های مناسب رفتار با کودک بی ادب، احترام گذاشتن است. کودک از چه کسی یاد می‌گیرد؟ والدین. بنابراین با کودک بسیار با احترام و درست رفتار کنید. هر مدلی که والدین با کودک رفتار کنند، کودک نیز با آنها همانطور رفتار خواهد کرد.

کلام آخر

رفتار با کودک بی ادب بدون کمک روانشناس دشوار است. معمولا زمانی که با رفتار نامناسب کودک مواجهه می‌شوید، متوجه نمی‌شوید که کجای تربیت شما اشتباه بوده است. یا چه خطایی باعث بروز این رفتار از کودک شده است. به همین دلیل با کمک روانشناس می‌توانید علت این رفتار را ریشه یابی کنید. خودتان را اصلاح کنید. و رفتار مناسب با کودک را آموزش ببینید. مرکز مشاوره نینی مایند به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با کودک بی ادب می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: رفتار با کودک بی ادب | برخورد با بچه بی ادب



:: برچسب‌ها: رفتار با کودک بی ادب | برخورد با بچه بی ادب ,
:: بازدید از این مطلب : 152
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 25 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

مادر خوب ویژگی هایی را در تربیت خود ارائه می‌دهد که باعث پیشرفت کودکش می‌شود. آیا می‌دانید ویژگی های مادر خوب چیست؟ هدف هر مادری این است که برای فرزندش بهترین عملکرد خود را داشته باشد؛ اما نکته اینجاست که معنی مادرخوب بودن به تعداد افراد روی زمین متفاوت است.

عده‌ای مادرخوب بودن را در سخت‌گیری و تحمیل عقاید و تجارب خود به کودک و عده‌ای دیگر آن را در سهل گرفتن، آزاد گذاشتن و دادن حق انتخاب به فرزند خود می‌دانند. بااین‌حال هدف همه، کمک به فرزندان خود در رسیدن به خوشبختی و موفقیت است. لذا توصیه می‌شود ابتدا صفات و ویژگی‌های حقیقی مادر خوب را شناخته تا بتوانید در جهات آن‌ها گام بردارید.

منبع: مادر خوب | ویژگی های بهترین مادر چیست؟

مادر خوب

از نظر روانشناسی، مادر خوب ویژگی هایی دارد. که این ویژگی ها باعث پیشرفت نوجوان در آینده خواهد شد. کودکی که توسط مادر خوب تربیت شود، از سلامت جسمانی و روانی خوبی نیز برخوردار است. مادران خوب نیز برای تربیت فرزندان خود سخت گیری می‌کنند.

اما به طور کل اصلی ترین نقش این مادران، صبر و نقش حمایتگری آنها است. مادر خوب از ویژگی هایی برخوردار است که شامل: صبر، حمایت، کشف استعداد، گوش شنوا و … می‌شود. اگر توانایی کنترل رفتار و کردار خود در مقابل تربیت فرزندان ندارید، بهتر است از روانشناس کودک کمک بگیرید. بچه مهم است، اما تربیت بچه از خودش مهم تر!

ویژگی های مادر خوب

ویژگی های مادر خوب باید به شیوه ای باشد که فرزند در زندگی آینده خود با مشکل روبرو نشود. مادر خوب در شیوه تربیتی خود از روانشناس کودک کمک می‌کند تا با خطا روبرو نشود. در ادامه راجع به ویژگی های مادر خوب توضیح داده ایم.

???? نقش حمایتگری مادر

حمایت‌گر بودن‌ مادر از مهم‌ترین ویژگی‌های او محسوب می‌گردد. یک مادر خوب و نمونه تلاش می‌کند تا از علایق و ویژگی‌ها شخصیتی فرزندش آگاه شود و وی را در راه رسیدن به اهداف و آرزوهایش حمایت کند. مادران نمونه به این درک رسیده‌اند که سبک و هدف زندگی فرزندانشان می‌تواند با سبک زندگی خودشان متفاوت باشد. مادرخوب هرگز از یاد نمی‌برد که کودکانش، هر یک شخصیت مستقل و منحصربه‌فردی دارند و بنا بر همین، هرکدام نیاز به حمایت‌های متفاوتی دارند.

???? استعدادهای فرزندش را کشف می‌کند

پی بردن به استعداد کودکان نیازمند گذراندن وقت و توجه به آن‌ها می‌باشد. مادر از همان ابتدای شکل گرفتن نطفه نزدیک‌ترین فرد به کودک محسوب می‌شود. کودک بیشتر وقت خود را با مادر می‌گذارند. و مادر بیش از هر کس دیگری به علایق و خصایص کودکش آگاهی دارد.

بنابراین در پی همین توجه مادرانه می‌توانید استعدادهای ذاتی کودک تان را شناسایی کنید. برای پی بردن دقیق تر بهتر است از همان سنین 3 سالگی برای ارزیابی و استعدادیابی فرزندتان اقدام کنید. تا بتوانید برای سبک تربیتی و کلاس های آموزشی برنامه ریزی داشته باشید. بنابراین یکی از ویژگی های مادر خوب، کشف استعدادهای فرزندش است.

???? مادر خوب صبوری می کند

صبر اصلی ترین ویژگی مادر خوب است. مادرشدن همواره با این موضوع همراه است که زن در طول شبانه‌روز با چالش‌های فراوانی روبرو می‌شود. بااین‌حال مادران‌خوب سعی می‌کنند در این شرایط خویشتن‌داری کرده و به اوضاع تا جایی که امکان دارد کنترل داشته باشند.

حفظ خونسردی و غلبه بر خشم و اضطراب همیشه برای مقابله با تنش‌های زندگی ضروری است و این موضوع برای مادران، که پایه‌ها و ستون خانواده به شمار می‌آیند، به‌مراتب مهم‌تر است. گاهی لازم است مادر مهارت‌هایی همچون کنترل خشم یا غلبه بر استرس را نیز برای کنترل اوضاع تنش‌زا فرابگیرد.

???? مادر باید گوش شنوا داشته باشد

مادر خوب همیشه به صحبت های فرزندش اهمیت می‌دهد. از آنجا که مادر اولین کسی است که هر کودک می‌شناسد، طبیعتاً بیش از هر شخص دیگری به او اعتماد می‌کند. یک‌مادر نمونه باید تلاش کند گوش شنوایی برای شنیدن دغدغه‌ها و نگرانی‌های کودک خود باشد. فرزند در هر سنی که باشد اگر حس کند که مادرش او را می‌شنود بسیار آرام خواهد گرفت.

???? در کنار فرزندان حضور داشته باشد

منظور از قابل‌دسترس بودن این است که فرزند بتواند در هرزمانی به حمایت و محبت مادرش دسترسی داشته باشد. لازم به ذکر است در دسترس بودن مادر منافاتی با مشاغل زنان ندارد. چه‌بسا کارمندان خانمی که بهتر از مادران خانه‌دار می‌توانند این ویژگی را در خود ایجاد کنند. امروزه، برای این منظور می‌توان از طریق تماس تلفنی و یا فضای مجازی، هرلحظه با فرزند خود در ارتباط بود. بنابراین وقت گذاشتن برای فرزندان در دسته ویژگی های مادر خوب است.

???? عاشق باشد و عشق بورزد

مادران برای رشد و پرورش مناسب کودکان مهم و حیاتی هستند. چرا که زنان قدرت عشق‌ورزی و ابراز احساسات مادرانه زیادی دارند. مادر خوب باید عشقی را که به فرزندان خود دارد در گفتار و رفتارش به‌صورت بی‌قیدوشرط نشان دهد. مادر باید دوست داشتن دیگران را به فرزندش بیاموزد و هرگز مانع علاقه او به دیگران مثلاً پدر، مادربزرگ و… نشود.

حتی اگر مادر تمام امکانات و نیازهای مادی فرزند خود را فراهم کند. ولی کودک را از نظر عاطفی با کمبود بار بیاورد، می‌توان تلاش‌های او را بی‌فایده در نظر گرفت. مادر خوب باید روش ابراز صادقانه علاقه و محبت خود به فرزندش را پیدا کند. نشان دادن عشق بین مادروفرزند در هر رابطه‌ای منحصربه‌فرد است. و به ویژگی‌های شخصیتی طرفین بستگی دارد.

???? سلامت جسمی و روحی خود را حفظ کند

عده‌ای از مادران از همان زمانی که خبر بارداری خود را می‌شوند، کودک خود را اولویت قرار داده. و دیگر به خودشان هیچ اهمیتی نمی‌دهند. با تولد و رشد فرزند نیز، این مادران هر نوع ایثاری را برای خود به جان می‌خرند. همین موضوع باعث می‌شود به‌تدریج از قوای جسمی و روانی آن‌ها کاسته شده. و مشکلات شدیدی بروز پیدا کند.

این در حالی است که صرف حضور مادر برای تربیت مناسب فرزند کافی نیست. مادران وظیفه دارند نحوه چگونه زیستن را به کودکان خود بیاموزند. اما با این وضعیت آن‌ها تنها یاد می‌گیرند که باید خود را فدای دیگران کنند و به خویشتن اهمیتی ندهند. یک مادر خوب باید به سلامت جسمانی و روحی خود اهمیت دهد.

???? تربیت گر خوبی باشد

مادر خوب کسی است که فرزندش را برای زندگی سازگارانه در جامعه تربیت می کند. این قبیل روش‌های تربیتی باید بدون توجه به جنسیت کودک آموزش داده شود. چرا که امروزه در بسیاری از مشاغل، دیگر تمایز جنسیتی وجود ندارد. با این که مراکز مختلف آموزشی و اجتماعی سعی می کنند به کودکان در سنین مختلف مهارت های لازم را یاد دهند.

اما مهم‌ترین مهارت‌ها باید در محیط خانه و توسط والدین، به‌ویژه مادر آموزش داده شود. این موضوع برای داشتن عملکرد مناسب فرزندان در آینده شغلی و اجتماعی‌شان بسیار پراهمیت است.

???? به سلامت جسمی و روحی خود اهمیت دهید

لازمه تربیت فرزند سالم، وجود مربی آموزش دهنده سالم است. از آنجا که مادران یکی از مهم‌ترین منابع تاثیرگذار بر کودک، در بخش‌های متنوع زندگی هستند. لازم است برای سلامت جسمی و روانی آن‌ها نیز اهمیت قائل شد. سختی‌های مختلف زندگی، هر یک به نوعی می‌تواند باعث بروز مشکلات متنوع در افراد گردد.

لذا توصیه می‌شود در صورتی که مسائلی در زندگی برای مادران رخ داده. و سایه آسیب زای آن هنوز هم وجود دارد. مادر خوب باید حتما به متخصصین حوزه سلامت جسم و روان مراجعه کنند.

???? آگاه و مطلع باشد

یکی از ویژگی های مادر خوب، آگاه بودن است. از آنجا که جامعه همه روزه در حال تغییر است، مهم است که فرزندان بر طبق این تحولات پرورش یابند. بنابراین مهم است که والدین، به خصوص مادران به شرایط زمانه و جامعه آگاه بوده و همواره اطلاعات خود را تازه نگه دارند. برای دریافت آموزش پدر و مادر کلیک کنید.

???? یک دلی با فرزندان

یکی از ویژگی های مادر خوب، همدردی و یکدلی کردن است. مادران باید فرزندان خود را درک کنند و برای رابطه پایدار با فرزندان تلاش داشته باشند. در واقع این ویژگی به آن معنی است که می‌توانید در شرایط سخت و حساس، رفتار آرام داشته باشید و برای حل مشکل فرزندتان را آسوده خاطر کنید.

???? قدرت بخشیدن به فرزندان

قدرت بخشیدن به فرزندان یکی از ویژگی های مادر خوب است. مادران باید به شیوه ای با فرزندان خود رفتار کنند که کودک در مقابل ترس ها، نگرانی ها، اضطراب ها و شرایط خاص زندگی هراس نداشته باشد. در واقع باید قدرتمند تمام کارهای خودش را پیش ببرد.

???? ابراز احساسات

از نظر من نویسنده، ابراز احساسات مادر به فرزند باید به صورت واضح رخ دهد. کودک باید این حس مادر را کاملا متوجه شود. نسبت به علاقه مادر به خود شکی نداشته باشد. در این شرایط هر اتفاقی که برای او رخ دهد، به مادر رجوع می‌کند. زیرا اعتقاد دارد که مورد علاقه مادر است، و بهترین ها را برای او در نظر می‌گیرد. یک مادر خوب ابراز محبت را از کودک دریغ نمی‌کند.

بهترین مادر دنیا کیست؟

در باور اغلب مردم، بهترین مادر کسی توصیف می‌شود که همه جور فداکاری را برای فرزندانش انجام دهد. بر اساس این دیدگاه، انتظار می‌رود که مادر تمام خواسته‌های کودک را برآورده سازد. این در حالی است که از نظر علمی، مادر خوب کسی است که «به اندازه کافی‌خوب» باشد. این موضوع اشاره به آن دارد که قرار نیست تمام نیازهای کودک توسط مادر یا والدین ارضا شود. باید به فرزند خود یاد داد که توقع شکست خوردن و تحمل رنج را در خود پرورش دهد. زیرا در زندگی اجتماعی همیشه موفقیت رخ نمی‌دهد.

مادر بد کیست؟

همانطور که از ویژگی های مادر خوب گفته شد. این بخش از مقاله در رابطه با مادر بد است. بر طبق نکات مادرانی که ویژگی‌های مذکور را نداشته باشند. طبق دیدگاه‌های علمی مادر بد محسوب شده و کفایت لازم را ندارند. برای مثال، ممکن است مادری برای فرزندانش از سلامت جسمی خود گذشته باشد و تمام زمان خود را به کار مشغول باشد. با این حال، از آنجا که به سایر نیازهای کودکانش، از جمله نیاز به صمیمت مادر-فرزند، بی توجه است، باز هم نمی‌توان او را مادر نمونه به شمار آورد.

برخی از ویژگی‌های مادر نمونه نیاز به تلاش و تمرین زیادی دارند. تعدادی از آن‌ها نیز باید تحت نظارت مشاورین و روانشناسان پرورش یابند تا از حد خود خارج نشوند. بنابراین پیشنهاد می‌شود برای آن که در مسیر بهترین مادرشدن برای کودک خود قدم بردارید، ابتدا از راهنمایی‌های متخصصین استفاده کنید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله ذکر شد، مادر خوب ویژگی هایی دارد. اما برخی از والدین به اشتباه برای تربیت فرزندان خود از شیوه هایی استفاده می‌کنند که باعث آسیب روانی به کودک می‌شود. تربیت فرزند بسیار حساس است و هر اشتباه در تربیت، آسیب بالایی به او وارد می‌کند. بنابراین اگر در تربیت و رفتار با فرزندتان کوشا هستید، باید از روانشناس کودک کمک بگیرید. مرکز مشاوره نینی مایند به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مادر خوب می‌توانید در هر ساعت از روز از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: مادر خوب | ویژگی های بهترین مادر چیست؟



:: برچسب‌ها: مادر خوب | ویژگی های بهترین مادر چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

جنون بعد از زایمان یکی از مسائلی است که ترس و نگرانی زیادی را برای مادران باردار ایجاد می‌کند. در واقع اکثر مادران می‌خواهند بدانند که این مشکل چه علتی دارد. و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد. زایمان یکی از رویدادهای مهم زندگی زنان است که منجر به بروز نوساناتی در خلق و روحیه می‌شود.

در این میان برخی افراد این نوسانات را به شدت بیشتری تجربه می‌کنند و دچار علائمی نظیر توهم و هذیان نیز می‌شوند که می‌تواند برای آن‌ها ترسناک باشد. فاکتورهای زیادی در بروز جنون بعد از زایمان نقش دارند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آمادگی زیستی و زمینه خانوادگی اشاره کرد. در ادامه این مقاله توضیحات بیشتری در مورد علائم، علل و روش های درمان جنون بعد از زایمان ارائه کرده‌ایم.

منبع: جنون بعد از زایمان

جنون بعد از زایمان چیست؟

زایمان چه از نظر جسمی و چه از نظر روانی یک رویداد مهم برای بانوان محسوب می‌شود. در نتیجه متخصصان بر این باورند طبیعی است که مادران اندکی بعد از به دنیا آمدن فرزندشان احساساتی نظیر غم، ترس و اضطراب را تجربه کنند. اما برخی از مادران پس از زایمان دچار مشکلات روحی بسیار شدیدتری می‌شوند که با عوارض روحی زایمان یا حتی افسردگی پس از زایمان نیز قابل توجیه نیست و به عنوان جنون بعد از زایمان تعریف می‌شود.

در جنون بعد از زایمان بیمار تماس خود را با واقعیت از دست می‌دهد و علائمی نظیر توهم و هذیان را تجربه می‌کند. توهم زمانی اتفاق می‌افتد که مادر چیزهایی می‌بیند یا می‌شنود که در واقعیت وجود ندارند. همچنین هذیان به شرایطی گفته می‌شود که نوعی اعتقادات راسخ غلط در فرد شکل می‌گیرند که با هیچ گونه استدلالی تغییر نمی‌کنند.

علائم اختلال جنون بعد از زایمان

علائم اختلال جنون بعد از زایمان تا حد زیادی به فاز مانیای اختلال دو قطبی شبیه است. به طوری که این مشکل نیز اغلب با احساس بیقراری، کم خوابی و افزایش تحریک پذیری شروع می‌شود که این‌ها به مرور جای خود را به علائم شدیدتری می‌دهند. از جمله این علائم باید به موارد زیر اشاره کرد.

???? توهم‌های شنیداری (یک توهم رایج شنیدن صداهایی است که به مادر دستور می‌دهند به خود یا به کودک آسیب برساند)

????داشتن باورهای هذیانی نظیر اینکه “عده‌ای می خواهند به فرزند من آسیب جدی برسانند”

???? از دست دادن جهت یابی و گم کردن زمان و مکان

????نشان دادن رفتارهای غیر عادی و عجیب و غریب

???? نوسانات خلقی سریع از خلق شاد به افسرده و بالعکس

????داشتن افکار خودکشی

???? داشتن افکار خشونت آمیز نظیر تمایل به آسیب زدن به کودک

???? بروز مشکلات خواب. سختی در به خواب رفتن یا نخوابیدن

???? فعال تر و پر تکاپو تر باشید. در صورتی که قبلا اینگونه نبودید. با بالعکس

????احساس سردگمی و آشفتگی

میزان شیوع بیماری های روانی بعد از زایمان

بسیاری از بانوان وقتی در مورد وضعیت جنون بعد از زایمان چیزی می‌شوند بسیار نگران می‌شوند و می‌ترسند که پس از تولد فرزند خود به این وضعیت دچار شوند، اما خوشبختانه جنون بعد از زایمان اختلالی نادر است که از هر 1000 زن 1 تا 2 نفر را درگیر خود می‌کند و معمولا 2 الی 3 روز پس از زایمان خود را نشان می‌دهد.

علل و عوامل خطرساز برای جنون بعد از زایمان

متخصصان تاکنون عوامل مختلفی را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند ریسک بروز جنون بعد از زایمان را افزایش دهد، از جمله این عوامل باید به موارد زیر اشاره کرد:

✔ داشتن سابقه اختلال دو قطبی

✔داشتن سابقه دچار شدن به جنون بعد از زایمان در زایمان‌های قبلی

✔ داشتن سابقه اختلالات سایکوتیک نظیر اسکیزوفرنیا یا اسکیزوافکتیو

✔ وجود سابقه بروز جنون بعد از زایمان یا اختلال دوقطبی در خانواده نزدیک

✔قطع ناگهانی داروهای روان پزشکی در دوران بارداری

✔ اولین بارداری

به طور کل باید گفت که علت بروز جنون بعد از زایمان هنوز به طور دقیق مشخص نیست. متخصصان بر این باورند که برخی بانوان نسبت به نوسانات هورمونی که در طول بارداری و زایمان اتفاق می‌افتد (نظیر نوسانات هورمون استروژن، پروژسترون و تیروئید) حساسیت بیشتری دارند که این مسئله عوارض روانی ناشی از این مسئله را افزایش می‌دهد. در این میان فاکتورهای بسیاری می‌توانند نقش ایفا کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به عوامل ژنتیکی، استرس‌های محیطی، عوامل فرهنگی، مسائل زیستی و وجود مشکلاتی نظیر محرومیت از خواب اشاره کرد. برای مطالعه درباره سایر انواع بیماری روانی کلیک کنید.

روش پیشگیری از جنون بعد از زایمان

برای پیشگیری از جنون بعد از زایمان اگر در معرض خطر هستید، باید در دوران حاملگی از مراقبت های ویژه استفاده کنید. معاینه ماهیانه پزشک را فراموش نکنید. و در هفته 32 بارداری همراه با همسر و خانواده جلسات توجیهی را سپری کنید. در جلسات توجیهی اطرافیان را نسبت به علائم و خطرات جنون بعد از زایمان آگاه می‌سازند. بهتر است هفته اول زایمان حتما تحت نظر پزشک باشید.

درمان جنون بعد از زایمان

از آنجایی که جنون بعد از زایمان می‌تواند تهدید حیاتی بسیار جدی برای مادر و نوزاد به همراه داشته باشد، در صورت مشاهده علائم لازم است که هرچه زودتر به بیمار کمک کنید تا به یک متخصص مراجعه کند. در این شرایط مادران باید تحت نظر یک روانپزشک و روانشناس قرار بگیرند. دریافت داروهای آنتی سایکوتیک یا همان ضدروان‌پریشی و داروهای ضدافسردگی از جمله درمان‌های ضروری در این وضعیت محسوب می‌شود.

هم چنین روانشناس در جلسات روان درمانی به مادر کمک می‌کند تا بینش بیشتری نسبت به علائم خود داشته باشد، از نظر شناختی به وضعیت مطلوب‌تری برسد و زودتر عملکرد طبیعی خود را بازیابد. در مواردی که خطر اقدامات خودآسیب رسان نظیر خودکشی یا اقدامات خشونت آمیز نظیر آسیب رساندن به کودک وجود دارد؛ در اکثر موارد بستری در بیمارستان اعصاب در دستور کار قرار می‌گیرد. همچنین در بیمارانی که به درمان‌های دارویی و روانشناختی پاسخ لازم را نمی‌دهند و در اصطلاح مقاوم به درمان هستند، ممکن است استفاده از روش هایی نظیر شوک الکتریکی نیز توصیه شود.

نکات لازمه برای همسران خانم ها جهت جنون بعد از زایمان

آقایان زمانی که با جنون بعد از زایمان خانم ها روبرو می‌شوند. در قدم اول باید از روانشناس کمک بگیرند. و با کمک خدمات و راهکارها رفتار مناسبی با همسر خود داشته باشند. در ادامه به نکاتی اشاره کرده ایم که برای این آقایان ضروری است

✔ به رفتارها و اختلالات دیگر خانم توجه داشته باشید.

✔آشفتگی و سرگردانی همسر خود را زیر نظر بگیرید.

✔ در دوره درمان معمولا مادر را از نوزاد جدا می‌کنند. بهترین کمک برای همسر شما هستید.

✔ هنگام جدایی مادر و فرزند به او اطمینان دهید که اتفاقی نخواهد افتاد و این مساله قابل درمان است.

✔ برای همسرتان حامی بی نظیری باشید.

✔او را در پروسه درمان تنها نگذارید.

✔ خانه را شلوغ نکنید.

✔ آرام باشید و صبورانه به حرف های همسرتان گوش دهید.

✔در کارهای خانه شریک باشید.

✔ در شیر دادن های شبانه به نوزاد کمک حال باشید.

✔ به همسرتان اجازه دهید تا استراحت کند. و خواب کافی داشته باشد.

خدمات نینی مایند به مادران باردار

مرکز مشاوره روانشناسی نینی مایند در خصوص بهداشت و سلامت روان مادر و کودک خدمات روانشناختی ارائه می دهد. این مجموعه به صورت آنلاین، تلفنی و حضوری به شما در زمینه استعدادیابی، پیشگیری از مشکلات، آموزش انواع مهارت های فرزند پروری، مسائل تربیتی، نیازهای مادران باردار، مراقبت های بارداری و…. مشاوره و خدمات ارائه می‌دهد. اگر در جنون بعد از زایمان را به صورت ارثی یا تجربه ای دارید، حتما از قبل با مشاورین در ارتباط باشید. تا از راه های پیشگیری این بیماری آگاه باشید.

کلام آخر

جنون بعد از زایمان معمولا در هر 2 خانم 1 نفر را به خود درگیر می‌کند. بنابراین جای نگرانی نیست و همه خانم ها پس از زایمان درمان شده اند. موضوع اصلی کمک به خانم ها در صورت ابتلا به جنون بعد از زایمان است. سعی کنید همسر خوبی باشید و در کنار روانشناس با شریک احساسی تان برخورد خوب داشته باشید. برای کمک به همسر کمک از روانشناس را دریغ نکنید. برای دریافت مشاوره جنون بعد از زایمان مرکز مشاوره ذهن نو خدمات ارائه می‌دهد. خدمات این مجموعه به صورت حضوری و غیر حضوری در تمامی زمینه ها است. برای دریافت مشاوره بر شماره زیر کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه جنون بعد از زایمان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

آیا داشتن افکار خودکشی پس از زایمان می تواند نشانه دچار شدن به اختلال جنون بعد از زایمان باشد؟

افکار خودکشی به تنهایی بیانگر اختلال جنون بعد از زایمان نیستند. چرا که این مسئله در افسردگی پس از زایمان نیز دیده می‌شود. آنچه جنون بعد از زایمان را با وضعیت‌های دیگر متمایز می کند قطع ارتباط با واقعیت و تجربه توهم و هذیان است.

آیا بانوان در زایمان های بعدی نیز دچار جنون بعد از زایمان می‌شوند؟

اگر در بارداری اول به جنون بعد از زایمان مبتلا شده باشید. در بارداری های بعدی با احتمال 5 درصد به این بیماری دچار خواهید شد. در صورت مشاهده علائم ذکر شده در مقاله به پزشک مراجعه کنید.

آیا همراه با جنون بعد از زایمان، اختلال دیگری نیز وجود خواهد داشت؟

معمولا نیمی از خانم هایی که به جنون بعد از زایمان مبتلا شده اند، همزمان اختلال دیگری را تجربه کرده اند که این اختلال ناشی از زایمان و حاملگی نیست.

آیا جدا کردن نوزاد از مادر در زمان جنون پس از زایمان ضروری است؟

بله، مادرانی که به جنون بعد از زایمان مبتلا می‌شوند به دلیل توهمات و خلقیات نامتعادلی که دارند توانایی نگهدار از فرزند را ندارد. و حتی شاید به کودک صدمه وارد کنند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: جنون بعد از زایمان



:: برچسب‌ها: جنون بعد از زایمان ,
:: بازدید از این مطلب : 172
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

عوارض و مشکلات زنان مطلقه با کمترین حمایت از جانب جامعه و خانواده و عدم درمان موجب بروز بیماری های روان‌تنی و آسیب به روان است.

مشکلات زنان مطلقه در زمینه های اجتماعی، روانی و جسمانی دسته بندی می‌شود. مشکلات در زمینه روانی شامل اضطراب، افسردگی، غم، ترس، خشم و احساس گناه می‌شود. و در زمینه اجتماعی دچار مشکلاتی در دسته مسائل اقتصادی، مشکلات فرزندان، عدم امنیت در جامعه و... می‌شود. مشکلات خانم ها پس از جدایی نسبت به آقایان بیشتر است. معمولا خانم ها به دلیل افکار اشتباه و قدیمی بعد از طلاق مایه ننگ خانواده تلقی می‌شوند. اما حقیقت چنین نیست. گاهی ماندن در زندگی ضرر به جان و جسم شماست. اما به طور کل قبل از درخواست طلاق از روانشناس کمک بگیرید و به دنبال راه چاره برای حل مسائل زندگی باشید.

منبع: مشکلات زنان مطلقه

مشکلات زنان مطلقه

براساس بررسی های آماری روز به روز میزان طلاق رو به افزایش است. در سرزمین زیبای ما یعنی ایران، میزان طلاق در سال های 1358 تا 1397 از 6 % به 31% درصد رسیده است. طلاق هم در مردان و هم در زنان باعث پدید آمدن مشکلات روحی و اجتماعی می‌شود. اما شدت این پیامدها در زنان مطلقه بسیار بیشتر از آقایان نمود پیدا می‌کند.

عوارض و مشکلات زنان مطلقه با کمترین حمایت از جانب جامعه و خانواده و عدم درمان موجب بروز بیماری های روان‌تنی و آسیب به روان است. معمولا زنان مطلقه در این دوران با دو دسته مشکلات روبرو می‌شوند.1- مشکلات روحی و روانی، 2- مشکلات اجتماعی. چرا که آن ها خیلی اوقات در جمع ها و اجتماعات مختلف با رفتارها و بازخوردهای ناپسندی مواجه می‌شوند. در این بازه دریافت کمک روانشناس کمک زیادی برای بهبود زندگی شما می‌کند.

پیامدهای روحی و روانی زنان مطلقه

طلاق تجربه ای تلخ و ناراحت کننده است. معمولا همه کسانی که طلاق می‌گیرند، دچار افسردگی و بی اعتمادی می‌شوند. مشکلات روحی و روانی باعث می‌شود که کمتر به فعالیت های روزانه بپردازند. زنان مطلقه معمولا بیشتر با مشکلات روحی درگیر می‌شوند.به همین دلیل در ادامه تعدادی از مشکلات روحی و روانی زنان مطلقه را توضیح داده ایم. تا با موارد اصلی این مشکلات مواجه شوید.

1. افسردگی

یکی از اصلی ترین مشکلات روحی و روانی زنان مطلقه پس از جدایی، افسردگی است. خانم ها با درصد بالاتری پس از طلاق به افسردگی مبتلا می‌شوند. طول مدت افسردگی پس از جدایی حدودا 3 سال است. برای رهایی از افسردگی باید فورا به روانشناس و متخصص حرفه ای در این حوزه پناه ببرید. روانشناسان با کمک درمان های متعدد روال زندگی فرد را تغییر می‌دهند. و البته با کمک این درمان ها احساسات مثبت جایگزین احساسات منفی می‌شود.

2. اضطراب

اضطراب زنان مطلقه، اضطراب طبیعی نیست. خانم ها در این شرایط اضطرابی جدا و متفاوت از اضطراب های دیگر تجربه می‌کنند. این اضطراب ها بسیار فراتر از حد انتظار و در حد اختلالات اضطرابی است. ما گاهی برای سخنرانی دچار اضطراب می‌شویم. در برخی مواقع بر اثر مصاحبه کار با اضطراب درگیر می‌شویم. اما اضطراب زنان مطلقه متمایز با تمامی این اضطراب ها می‌باشد.

3.ترس

ترس نمونه بارزی از رفتار زنان مطلقه است. این آسیب روانی در تمام جنبه های زندگی افراد مطلقه نمایان می‌شود. ترس از اعتماد، ترس از دست دادن، ترس از ازدواج دوباره و ... به طور کلی در تمامی خانم ها پس از جدایی بروز پیدا می‌کند. فکر به آینده و مشکلات احتمالی پیش رو باعث آسیب های جدی تر و ترس های بیشتر می‌شود. در این شرایط افراد باید به توانایی های خود اعتماد داشته باشند و با کمک روانشناس بر ترس های خود غلبه کنند.

4.خشم

خشم پس از جدایی معمولا از ترس نشات می‌گیرد. زمانی که زنان مطلقه قبل از جدایی در زندگی آسیب های جسمانی و روانی زیادی را تجربه کرده باشند، به خشم بیشتری مبتلا می‌شوند. ترس از جدا شدن فرزندان باعث تشدید این خشم می‌شود. با این وضعیت تفکر عاقلانه و تصمیم های منطقی از فرد سلب می‌شود. خشم، عصبانیت، نفرت، کینه و تمامی هیجانات منفی زنان مطلقه به یک باره بروز پیدا می‌کند. در نتیجه نوسانات خلقی به وجود می‌آید.

5. احساس گناه

پنجمین پیامد روحی و روانی که گریبان گیر زنان مطلقه است، احساس گناه می‌باشد. احساس گناه در خانم هایی که اولین نفر بحث طلاق را پیش می‌کشند یا درخواست طلاق از سوی آنها بوده بیشتر مشاهده می‌شود. زمانی که به این احساس دچار شده باشید سوالاتی از قبیل موارد زیر برای شما پیش می‌آید.

  • آیا با درخواست طلاق فرزندانم را مورد اذیت قرار داده ام؟
  • آیا به اندازه کافی برای این ازدواج تلاش کرده بودم؟
  • آیا روش های رفتاری من باعث جدایی و نابودی ازدواجم شده است؟

این سوالات ذهن زنان مطلقه را به شدت به خود درگیر می‌کند و برای پاسخ به آنها بسیار سردرگم خواهد شد. زیرا مغز دائما در حال مرور مسائل گذشته است. برای پیشگیری از احساس گناه حتما از روانشناس مشورت بگیرید.

6. غم و ناراحتی

اندوه، غم و ناراحتی در همه کسانی که جدا شده اند مشاهده می‌شود. اما با درصد بالاتری زنان مطلقه به این غم و ناراحتی دچار می‌شوند. سوگ برای مسائلی مانند از دست دادن بسیار طبیعی است. اما درمان سوگ مهم‌تر است. حتی اگر ازدواج سخت و بدی را گذرانده باشید، به دلیل زمان و احساساتی که برای شریک احساسی گذاشته اید دچار سوگ می‌شوید. افراد پس از طلاق باید غم و اندوه خود را به زبان بیاورند و از آن عبور کنند. عبور از این ناراحتی، آغاز زندگی جدید است.

برای پیگیری از چنین پیامدهایی بهتر است دقت بیشتری در ازدواج داشته باشیم. از این رو متخصصان خدمات مشاوره ازدواج را ضروری می دانند. شما می توانید این خدمات را به صورت تلفنی، انلاین و حضوری از مجموعه ذهن نو دریافت کنید.

پیامدهای اجتماعی زنان مطلقه

در بیشتر کشورهای پیشرفته پیامدهای اجتماعی زنان مطلقه را تهدید نمی‌کند. اما کشورهای بسیاری هستند که هنوز حقوق اجتماعی برای زنان مطلقه در نظر گرفته نشده است. خانم هایی که جدا شده اند با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند. که در ادامه مهم ترین پیامده های اجتماعی زنان مطلقه را توضیح داده ایم.

1. عدم پذیرش توسط خانواده

اغلب در جامع هایی که مردسالاری وجود دارد، یکی از بزرگ ترین مشکلات زنان مطلقه عدم پذیرش توسط خانواده است. این خانواده ها، زنان مطلقه را مایه ننگ خاندان می‌شمارند. حتی برخی از خانواده ها از پذیرش دختران خود پس از طلاق امتناع می‌کنند. در بسیاری از خانواده ها مشاهده شده است که پس از طلاق حتی به دخترشان صدمه وارد می‌کنند.

در چنین شرایطی ما به شما خدمات مشاوره خانواده را پیشنهاد می دهیم. با دریافت خدمات روانشناختی تمامی اعضای خانواده متوجه وظایف و آسیب هایی که به یکدیگر وارد می کنند خواهند شد. متخصص به شما و خانواده تان برای حل این اختلافات کمک می‌کند.

2. مشکلات زنان مطلقه | مشکلات اقتصادی

یکی از اصلی‌ترین پیامدهای اجتماعی و مشکلات زنان مطلقه، مسائل اقتصادی است. حتی زنانی که پیش از طلاق درآمدی داشته اند در تامین مخارج خود با مشکلاتی روبرو می‌شوند. بنابراین با این وجود خانم های مطلقه که خانه دار بوده اند با مشکلات اقتصادی بیشتری مواجه می‌شوند. در نتیجه یکی از مشکلات زنان مطلقه در زمینه اجتماعی، مسائل مالی و تامین نیازها است.

3. محدودیت در ازدواج بعدی

سومین پیامد اجتماعی که در دسته مشکلات زنان مطلقه قرار می‌گیرد، محدودیت در ازدواج بعدی است. اگر فرزندی نداشته باشید با پیشنهادات ازدواج محدودی روبرو می‌شوید. چه بسا این پیشنهادات با وجود فرزند محدودتر می‌شود. نهایتا به دلیل مشکلات روحی و اجتماعی زنان مطلقه ، آن‌ها مجبور به ازدواج با افرادی می‌شوند که شرایط جالبی ندارند.

4.مشکلات زنان مطلقه | مشکلات مربوط به فرزندان

زنان مطلقه چه سرپرستی فرزندان خود را بر عهده بگیرند و چه سرپرست فرزند خود نباشند، با مسائل مربوط به فرزند بیشتر درگیر هستند. زمانی که حضانت فرزند با مادر باشد با مسائل مالی و اجتماعی بیشتری روبرو می‌شود. در نهایت کمبودهای عاطفی فرزند بر این مسائل سنگینی می‌کند. اما اگر حضانت فرزند با پدر باشد، نگرانی های دائمی در رابطه با رسیدگی به فرزندان در مادران وجود خواهد داشت.

کلام آخر

قبل از جدایی به فکر چاره برای زندگی باشید. طلاق مساله راحت و خوبی نیست. اما برخی مشکلات چاره ای جز جدایی ندارد. پس از جدایی همه افراد با مشکلات گوناگی درگیر می‌شوند اما مشکلات زنان مطلقه بیش از مردان است. اگر مسائل روحی به زودی بر طرف نشود باعث افسردگی های شدید و آسیب عمیق به روان می‌شود. برای پیشگیری از این اتفاق حتما از روانشناس کمک بگیرید. روانشناسان چراغ راه ما هستند و همیشه بهترین راهکار را جلوی روی ما قرار می‌دهند. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات زنان مطلقه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نوتماس حاصل نمایید.

منبع: مشکلات زنان مطلقه



:: برچسب‌ها: مشکلات زنان مطلقه ,
:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

کیست تخمدان انواع مختلفی دارند که اکثر آن‌ها معمولا بدون درد، بی ضرر و به اصطلاح خوش خیم می‌باشند. از آنجایی که اکثر کیست ها نگران کننده و خطرناک نیستند، بنابراین خیلی از افراد نگران پیشگیری از بروز آن نمی باشند. اما برخی از کیست ها هستند که اگر از بین نروند و یا بزرگتر شوند مشکل ساز می‌شوند. در برخی از انواع کیست ها، احتمال بروز سرطان نیز وجود دارد. اگر پزشک شما کیست نگران کننده‌ای را تشخیص دهد، باید بلافاصله درمان را شروع کنید. در ادامه به معرفی انواع کیست های تخمدان می پردازیم. همچنین علائم و نشانه های آن ها را بررسی خواهیم کرد.

منبع: کیست تخمدان | علائم و درمان کیست تخمدان

کیست تخمدان چیست؟

کیست تخمدان، کیسه ای پر از مایع یا مواد نیمه جامد است که روی یا درون یک یا هر دو تخمدان شما تشکیل می شود. تخمدان ها اندام های کوچکی در لگن شما هستند که سلول های تخمک را نگه می دارند و هورمون هایی مانند استروژن و پروژسترون را می سازند. کیست تخمدان بیشتر در زنان باردار و کسانی که هنوز دوره یائسگی را طی نکرده اند شایع است. اکثر کیست ها عملکردی هستند و هر ماه یکی از آن ها را به عنوان بخشی از چرخه قاعدگی خود دریافت می کنید بدون اینکه متوجه شوید. این کیست ها معمولا در عرض چند ماه خود به خود از بین می روند یا کوچک می شوند.

انواع کیست تخمدان

اکثر کیست های تخمدان، با نام کیست عملکردی معرفی می‌شوند. این کیست ها در پاسخ به تغییرات بدن شما، در طول چرخه قاعدگی شکل می گیرند. به ندرت کیست های تخمدان به دلایل غیر مرتبط با قاعدگی ایجاد می‌شوند. در ادامه انواع کیست تخمدان را به شما معرفی کرده ایم.

کیست های عملکردی

این نوع کیست، از شایع ترین کیست های تخمدان هستند که به بیماری خاصی مرتبط نمی‌شوند. کیست های عملکردی در نتیجه تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان) اتفاق می افتند. این نوع از کیست ها به مرور زمان؛ معمولا در عرض 60 روز بدون درمان خاصی کوچک می‌شوند. کیست های عملکردی دو نوع هستند که در ادامه هرکدام از آن ها را شرح داده ایم.

  • (کیست فولیکولی): یک کیسه کوچک در تخمدان شما به نام فولیکول، هر ماه یک تخمک را به عنوان بخشی از چرخه قاعدگی ازاد می‌کند. کیست فولیکولار زمانی تشکیل می‌شود که فولیکول تخمک را آزاد نکند. در عوض این فولیکول با مایع پر شده و بزرگتر می شود.
  • ( کیست جسم زرد): پس از اینکه فولیکول تخمک را آزاد می کند، گروهی از سلول های تولید کننده هورمون به نام جسم زرد را تشکیل می دهد. کیست زمانی تشکیل شده که مایع در جسم زرد جمع و باعث رشد آن می شود.

کیست های غیر عملکردی

تمام کیست های تخمدان در پاسخ به چرخه قاعدگی شما ایجاد نمی شوند. در ادامه کیست های غیر عملکردی را شرح داده ایم که معمولا مثل کیست های عملکردی بی ضرر نیستند. این کیست ها عبارتند از:

  • (سیستادنوما): این کیست ها روی سطح تخمدان شما تشکیل می شوند. آن ها را می توان با مایعی رقیق و یا غلیظ پر کرد.
  • (کیست درموئید یا تراتوم): کیست های درموئید از سلول هایی تشکیل شده اند که انواع بافت های بدن انسان از پوست، مو، دندان و حتی بافت مغز را تشکیل می دهند.
  • (آندو متریوم): این کیست ها با بافت آندومتر پر می شوند. همان بافتی که هر ماه در طول قاعدگی خونریزی می کند.
  • (کیست سرطان تخمدان): کیست های سرطانی تخمدان (تومورها)، توده های جامد سلول های سرطانی هستند.

چه کسانی مبتلا به کیست تخمدان می شوند

تخمک گذاری، علت اصلی کیست تخمدان است. بنابراین هر کسی که تخمدان دارد، ممکن است به کیست تخمدان مبتلا شود. علت هایی وجود دارد که باعث ایجاد کیست تخمدان می‌شود. اما شانس افراد بر اساس موارد زیر افزایش می یابد.

  • (سن): اگر یائسگی را طی نکرده باشید، احتمال بروز کیست تخمدان بیشتر است.
  • (وضعیت بارداری): احتمال تشکیل و باقی ماندن کیست در دوران بارداری بیشتر است.
  • (سابقه کیست تخمدان): اگر قبلا به کیست تخمدان مبتلا شده اید، احتمال مبتلا شدن دوباره بیشتر است.
  • (تولید مثل غیر طبیعی سلولی): تولید مثل سلول‌های غیر معمول می تواند باعث ایجاد کیست هایی مانند درموئید و سیستادنوما شود.
  • (بیماری التهابی لگن): عفونت های شدید لگن می تواند به تخمدان ها سرایت کند و باعث ایجاد کیست شود.
  • اگر داروهایی که برای کمک به تخمک گذاری هستند مصرف می کنید و یا مشکلات هورمونی دارید، در معرض ابتلا به کیست تخمدان می باشید.

علائم کیست تخمدان

برخی از کیست های بی ضرر و یا کوچک هیچ علائمی از خود نشان نمی دهند. در این موارد ممکن است حتی ندانید که کیست دارید. اما کیست های بزرگتر ممکن است علائمی داشته باشند که این علائم عبارتند از:

  • درد لگن یا درد مبهم در کمر
  • احساس نفخ در قسمت پایین شکم که ممکن است در یک طرف بدن شما بارز تر باشد
  • درد هنگام مقاربت
  • دوره های دردناک قاعدگی

برخی از علائم هستند که می تواند نشان دهنده وضعیتی به نام سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد. این سندرم، باعث پریودی های نامنظم و سایر مشکلات مرتبط با هورمون، از جمله چاقی و ناباروری می شود. سایر علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک شامل هیرسوتیسم (افزایش رشد موهای زائد در بدن) و مشکل در کاهش وزن است.

عوارض کیست تخمدان

برخلاف کیست هایی که بی ضرر هستند و علائم واضحی ندارند، برخی از زنان ممکن است دچار کیست تخمدانی شوند که عوارض جدی و غیر عادی برای آن ها داشته باشد. پزشک عوارض را در طول معاینه لگن می تواند تشخیص دهد. بنابراین مهم است ک معاینات منظم داشته باشید. برخی از رایج ترین عوارض عبارتند از:

1_ پیچ خوردگی تخمدان: اگر کیست بزرگ شود، ممکن است تخمدان را به حرکت در آورد و موجب پیچش آن شود. این پیچ خوردگی تخمدان بسیار دردناک می باشد.

2_ پارگی: کیست ها اگر باز شوند، موجب درد شدید و خونریزی خواهند شد. به خصوص اگر این کیست ها بزرگ باشند. رابطه جنسی از طریق واژن و سایر فعالیت ها می تواند احتمال پارگی کیست را افزایش دهد. کیست پاره شده در موارد نادر خود به خود بهبود می یابد. اما اکثر اوقات نیاز به اورژانس می باشد.

3_ عفونت: کیست تخمدان ممکن است باعث ایجاد آبسه شود. اگر آبسه بترکد، باکتری های خطرناک و عفونت در بدن شما پخش خواهد شد.

برای دریافت مشاوره در زمینه کیست تخمدان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی زنان از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

کیست تخمدان چقدر شایع است؟

کیست تخمدان بسیار شایع است، به خصوص اگر هنوز دوران یائسگی را نگذرانده باشید. کیست های عملکردی شایع ترین نوع کیست تخمدان می باشند.

آیا کیست تخمدان خطرناک و جدی است؟

معمولا نه. اکثر کیست های تخمدان بی ضرر هستند و اغلب خود به خود از بین می روند. برخی از کیست ها احتمال دارد سرطانی شوند یا عوارض ایجاد کنند که کمتر از 1 درصد این کیست ها سرطانی می شوند.

کیست تخمدان چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشکان معمولا کیست را در طول معاینه لگن تشخیص می دهند و برای اطمینان در مورد درد و علائم آن سوال می پرسند. از آنجایی که کیست ها ممکن است مایع، جامد یا مخلوط باشند، برای تشخیص بهتر و نوع آن پزشک ممکن است آزمایشاتی را توصیه کند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: کیست تخمدان | علائم و درمان کیست تخمدان



:: برچسب‌ها: کیست تخمدان | علائم و درمان کیست تخمدان ,
:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

عفونت دوران بارداری از عارضه‌های حاملگی است که اغلب زنان باردار را درگیر می‌کند. طی دوران‌بارداری بدن مادر بیش از هر زمان دیگری آسیب‌پذیر است. به همین دلیل ابتلا به عفونت طی این دوران شایع می‌باشد. عفونت‌های دوران بارداری دارای انواع مختلفی هستند که از مهم‌ترین آن‎‌ها عفونت‌های رحمی و عفونت های واژن است. توصیه می‌شود بانوان باردار در صورت رویت هر گونه علائم عفونت بارداری سریعا به پزشک مراجعه کنند و به هیچ وجه اقدامات خودسرانه‌ای انجام ندهند. جهت اطلاع از تمامی موارد مربوط به عفونت بارداری در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

منبع: عفونت دوران بارداری | علائم عفونت در بارداری

عفونت دوران بارداری

احتمال ابتلا به عفونت دوران بارداری بیش از زمان‌های دیگر است. چرا که بدن مادر طی این بازه زمانی آسیب‌ پذیر تر از قبل می‌شود. اهمیت درمان عفونت در زمان بارداری بسیار بیشتر از زمان‌های دیگر است و دلیل این موضوع نیز این است که امکان دارد در صورت عدم رسیدگی، سلامت جنین به خطر بیفتد.

از سویی دیگر نیز روش‌های درمانی محدودی برای معالجه عفونت در دوران بارداری وجود دارد و دلیل این موضوع نیز این است که دوران حاملگی با محدودیت دارویی همراه است. بنابراین بسیار مهم است که مادران باردار به صورت منظم به پزشک مراجعه کنند و وضعیت سلامتی خود را بررسی نمایند تا از بروز مشکلات جدی برای سلامتی خود و فرزندشان جلوگیری کنند.

انواع عفونت های واژن در دوران بارداری

عفونت دوران بارداری دارای انواع مختلفی است. در ادامه توضیحاتی را پیرامون شایع‌ترین عفونت واژن در دوران بارداری ارائه کرده‌ایم.

1.عفونت‌ مخمری دوران بارداری

عفونت مخمری دوران بارداری به دلیل وجود یک قارچ ایجاد می‌گردد که می‌توان گفت این نوع از عفونت از شایع‌ترین عفونت‌های دوران بارداری است. تغییرات سیستم ایمنی بدن، افزایش گلیکوژن و استروژن در دوران بارداری، سبب قرار گرفتن بدن مادر در معرض ابتلا به عفونت مخمری دوران بارداری می‌شود.

بد نیست بدانید که تقریبا 30 درصد از زنان باردار به عفونت دوران بارداری از نوع مخمری مبتلا می‌شوند. و درصد ابتلا به این نوع از عفونت در سه ماهه دوم بارداری بیش از زمان‌های دیگر است. از مهم‌ترین علائم ابتلا به عفونت مخمری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خارش واژن
  • ترشحات سفید رنگ و شبیه به پنیر
  • بوی نامطبوع از واژن
  • احساس سوزش و درد در واژن
  • درد و سوزش واژن در زمان برقراری رابطه جنسی

چنانچه هر کدام از علائم فوق را تجربه کردید، بهتر است از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کنید و سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

دلایل ابتلا به عفونت دوران بارداری از نوع قارچی

???? مصرف آنتی بیوتیک بی رویه بدون تجویز پزشک که باعث تغییر تعادل مخمر و باکتری می‌شود.

????ابتلای همسر به عفونت قارچی و انتقال از طریق رابطه جنسی

???? دیابت کنترل نشده

???? درمان عفونت دوران بارداری از نوع قارچی

روش های گوناگونی برای درمان عفونت دوران بارداری وجود دارد. تمامی این روش ها باید توسط پزشک تجویز شود. اما به طور کل روش هایی مانند شیاف، کرم، داروهای خوراکی و … وجود دارد. روش های دیگری نیز وجود دارد که از پدیدار شدن این عفونت پیشگیری می‌کند. برای آگاهی از این روش ها به نکات زیر توجه کنید.

✔ اگر مبتلا به دیابت هستید، قند خونتان را کنترل کنید.

✔ از پوشیدن شلوار تنگ خودداری کنید.

✔از دوش واژینال اجتناب کنید. زیرا باعث برهم ریختن تعادل واژن می‌شود.

✔ لباس های نخی بپوشید تا واژن خشک بماند.

✔ بعد از استفاده از سرویس بهداشتی خود را از جلو به عقب تمییز کنید.

✔لباس هایی که به دلیل تعریق خیس می‌شوند را فورا تعویض کنید.

2. واژینوزیس باکتریایی دوران‌بارداری

واژینوزیس باکتریایی یکی از انواع عفونت دوران بارداری است. که به دلیل عفونت‌های باکتریایی ایجاد می‌گردد. که دارای علائم و نشانه‌های زیر است:

  • خارش و سوزش واژن
  • احساس درد در ناحیه اطراف واژن
  • بوی نامطبوع همچون بوی ماهی از واژن
  • ترشح رقیق و خاکستری رنگ
  • تشدید بوی بد پس از رابطه جنسی

مشاهده علائم فوق به معنای ابتلای شما به عفونت واژینوزیس باکتریایی دوران حاملگی است. بهتر است سریعا برای حل این مشکل اقدام کنید تا دچار دیگر مشکلات همچون زایمان رودرس و … نشوید.

دلایل ابتلا به عفونت دوران بارداری از نوع باکتریال

???? استفاده از داروهای واژینال

???? استفاده از آنتی بیوتیک

????استفاده از دوش واژینال

???? رابطه جنسی بدون محافظ

???? درمان عفونت دوران بارداری از نوع باکتریال

نحوه درمان انواع عفونت دوران بارداری باید توسط پزشک انجام شود. این نوع عفونت اغلب با مصرف آنتی بیوتیک بهبود می‌یابد. اما تا زمانی که پزشک تجویز نکرده است به صورت خودسرانه مصرف نکنید. برای کاهش خطر ابتلا به این نوع عفونت باید به نکات زیر توجه کنید.

✔ رابطه جنسی محافظت شده ای داشته باشید.

✔ از دوش واژینال استفاده نکنید.

✔لباس زیر نخی بپوشید.

✔ از صابون یا عطر برای تمیز کردن واژن استفاده نکنید.

3. عفونت استافیلوکوکوس دوران بارداری

عفونت استافیلوکوکوس دوران بارداری با وارد شدن این نوع باکتری به بدن ایجاد می‌شود. و نواحی‌های مختلفی از بدن شامل واژن، مقعد و روده را درگیر می‌کند. این نوع از عفونت دارای علائم خاصی نیست. به همین دلیل خطرناک نمی‌باشند. این نوع عفونت در دوران بارداری به ندرت باعث مرگ نوزاد تازه متولد شده می‌شود.

تشخیص عفونت دوران بارداری از نوع استافیلوکوکوس با انجام آزمایش امکان پذیر است. به همین دلیل در اواخر حاملگی یک آزمایش شایع و استاندارد برای تشخیص این نوع از عفونت وجود دارد.

عفونت های رحم در دوران بارداری

از دیگر عفونت‌ دوران بارداری، عفونت‌های مربوط به رحم می‌باشد. از‌شایع‌ترین مشکلاتی که عفونت‌های رحم در دوران بارداری ایجاد می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • عفونت‌های رحمی دارای تاثیر منفی بر روی جفت هستند. و حتی ممکن است به جنین نیز آسیب برسانند.
  • عفونت‌های رحم در دوران بارداری سبب بروز زایمان رودرس و یا ناهنجاری‌های مادرزادی می‌شوند.

از مهم‌ترین علت‌های ابتلا به عفونت‌های رحمی، عدم توجه و درمان واژینیت عفونی است. چرا که اگر به عفونت‌های واژن رسیدگی نشود پیشرفت کرده و به رحم منتقل می‌شود.

???? درمان عفونت رحم در دوران بارداری

عفونت دوران بارداری از نوع عفونت رحمی با کمک مصرف آنتی بیوتیک درمان می‌شود. و شاید مادر نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد. در این نوع عفونت اگر مادر حین زایمان تب کند و علائم شدیدی را تجربه کند، زایمان سزارین برای او در نظر گرفته می‌شود.

دیگرعفونت‌های دوران بارداری

از دیگر عفونت‌ دوران بارداری می‌توان موارد زیر را نام برد.

  • مشکلات پوستی همچون اگزما و سندروم اسویت
  • آنفولانزا
  • هپاتیت E
  • بیماری سرخچه
  • لیستریا
  • تبخال
  • HIV

در صورتی که هر گونه از عفونت‌ دوران بارداری را مشاهده کردید. از هیچ یک ساده عبور نکنید و به هیچ عنوان به صورت خودسرانه دارو مصرف نکنید و سریعا به پزشک مراجعه نمایید. در دوران حاملگی برای استفاده از داروها محدودیت وجود دارد و حتما استفاده از داروها باید با تجویز و نظر پزشک باشد.

پیشگیری از عفونت در دوران‌بارداری

برای جلوگیری از ابتلا به انواع عفونت‌ دوران بارداری، توصیه می‌شود برخی اقدامات پیشگیرانه به شرح موارد زیر انجام شود.

  • استفاده از واکسن‌های آنفولانزا
  • رعایت بهداشت شخصی با شست و شوی مرتب دست‌ها
  • استفاده از غذاهای پاستوریزه
  • حفظ فاصله با حیوانات خانگی در جهت جلوگیری از بیماری عفونی توکسوپلاسموز
  • انجام به موقع آزمایش‌های مربوط به عفونت‌ها
  • و …

سخن پایانی

به طور کلی بارداری با استرس‌ها و تنش‌های زیادی برای مادران باردار همراه است که ابتلا به عفونت دوران بارداری نیز می‌تواند آن را تشدید کند. سلامت جسمی و روانی طی این دوران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به همین دلیل مادران باید ضمن اینکه با انجام آزمایش‌های مختلف از وضعیت سلامت جسمی خود مطلع گردند. از این طریق آرامش روانی خود را نیز تضمین نمایند.

مشکلات روحی و روانی می‌تواند آسیب‌های بسیاری را برای جنین داشته باشد. در صورتی که احساس می‌کنید در این زمینه مشکل دارید می‌توانید با مشاوران مرکز تخصصی نی نی مایند در ارتباط باشید و با فراگیری تکنیک‌های آرام سازی آرامش خود را حفظ کنید.

خدمات نینی مایند به مادران باردار

مرکز مشاوره روانشناسی نینی مایند در خصوص بهداشت و سلامت روان مادر و کودک خدمات روانشناختی ارائه می دهد. این مجموعه به صورت آنلاین، تلفنی و حضوری به شما در زمینه استعدادیابی، پیشگیری از مشکلات، آموزش انواع مهارت های فرزند پروری، مسائل تربیتی، نیازهای مادران باردار، مراقبت های بارداری و…. مشاوره و خدمات ارائه می‌دهد.

برای دریافت مشاوره در زمینه عفونت دوران بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی زنان از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

درمان عفونت بارداری چیست؟

با توجه به نوع عفونت درمان های مختلفی برای عفونت دوران بارداری تجویز می شود. شما با توجه به نشانه ها باید به متخصص زنان مراجعه کنید. متخصص پس از ارزیابی های لازم به شما درمان مناسب را ارائه می دهد.

آیا عفونت های بارداری خود به خود از بین می روند؟

در بیشتر موارد وقتی عفونتی پیش می‌آید. خود به خود از بین نمی‌رود. به دلیل پیامدهایی که عفونت برای جنین و رشد او ایجاد می کند، شما باید اقدامات لازم جهت پیشگیری و درمان فوری را انجام دهید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: عفونت دوران بارداری | علائم عفونت در بارداری



:: برچسب‌ها: عفونت دوران بارداری | علائم عفونت در بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

خوردن مشروب در شیردهی نیز همچنان ممنوعیت دارد. همان‌طور که در بارداری مصرف الکل ممنوع است و می‌تواند به کودک آسیب برساند. در دوران شیردهی نیز همچنان این محدودیت وجود خواهد داشت؛ چرا که الکل موجود در خون مادر به شیر ورود پیدا کرده و در نتیجه می‌تواند کودک را تحت تاثیر قرار دهد. مواجهه نوزادان شیرخوار با الکل پیامدهای مختلفی را برای آن‌ها به همراه خواهد داشت که از جمله آن‌ها می‌توان به بروز وابستگی به الکل و دچار شدن به مشکلات رشدی حرکتی اشاره کرد. ما در ادامه این مقاله به توضیحات بیشتری در مورد تاثیر الکل بر شیر مادر پرداخته‌ایم.

منبع: خوردن مشروب در شیردهی​​​​​​​

تاثیر الکل بر شیر مادر | خوردن مشروب در شیردهی چه پیامدی دارد؟

متخصصان همواره بر این موضوع تاکید می‌کنند که مادران در دوران بارداری و شیردهی باید از مصرف الکل بپرهیزند چرا که الکل موجود در خون مادر باردار با عبور از جفت به جنین می‌رسد. همچنین در دوران شیردهی نیز الکل با وارد شدن به شیر مادر می‌تواند تاثیرات نامطلوب خود را بر نوزاد بگذارد. ما در ادامه به مهم‌ترین تاثیرات الکل بر شیر مادر اشاره کرده‌ایم.

1- خوردن مشروب در شیردهی | کاهش میزان تولید شیر

مصرف الکل می‌تواند بر میزان شیر تولید شده در بدن مادر تاثیر بگذارد. در واقع بر خلاف برخی تصورات غلط مبنی بر اینکه مصرف الکل باعث زیاد شدن شیر می‌شود تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از هرگونه نوشیدنی الکلی در دوران شیردهی با کاهش دادن سطح آکسی توسین در بدن مادر همراه است و این مسئله میزان شیر در دسترس کودک را تا حدود 10 درصد کاهش می‌دهد.

2- کاهش میل نوزاد به شیر مادر

بررسی‌ها نشان دهنده این موضوع هستند که مصرف الکل توسط مادر باعث می‌شود که نوزادان میل کمتری برای خوردن شیر از خود نشان دهند چراکه ممکن است الکل طعم شیر مادر را تغییر داده و به همین دلیل باعث بیزاری نوزاد شود. این مسئله به خودی خود فرایند رشد آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و تاثیرات نامطلوب خود را در کوتاه مدت و بلند مدت می‌گذارد.

3- خوردن مشروب در شیردهی | بروز تغییراتی در الگوی خواب نوزاد

مطالعات تحقیقاتی بیانگر این یافته هستند که الکل موجود در شیر مادر بر ریتم و الگوی خواب نوزاد تاثیر می‌گذارد. در نتیجه نوزادان در این شرایط خواب منقطع‌تری را تجربه می‌کنند. به این معنا که طول خواب پیوسته آن‌ها به مراتب از سایر کودکان کمتر است. علاوه بر این حجم خواب کلی نوزاد نیز در این شرایط به میزان 25 درصد از سایر نوزادان هم سن، کمتر خواهد بود.

4- تاثیر الکل بر شاخص‌های رشدی کودک

تغذیه شدن از شیر مادری که الکل مصرف می‌کند می‌تواند رشد کودک را تحت تاثیر خود قرار دهد. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهند که نوزادان در این شرایط از نظر رشد حرکتی، شناختی و ذهنی تا حدودی از سایر کودکان هم سن خود پایین‌تر هستند. در نتیجه می‌توان گفت الکل با اثر گذاشتن بر شیر مادر و راه یافتن به بدن نوزاد می‌تواند عاملی برای ابتلای نوزاد به یکی از اختلالات روانی در درازمدت باشد.

5- خوردن مشروب در شیردهی | بروز عقب ماندگی‌های ذهنی و جسمی

مصرف سنگین الکل و شیر دادن به کودک در این شرایط می‌تواند پیامدهای جبران ناپذیری برای فرزند شما به همراه داشته باشد چرا که حجم زیاد الکل وارد بدن نوزاد شده، بر مغز او اثر گذاشته و در نهایت می‌تواند باعث بروز عقب ماندگی های ذهنی و جسمی شود.

6- خوردن مشروب در شیردهی و کمبود آب بدن نوزاد

با خوردن مشروب در شیردهی قوه تشخیص مادر کم می‌شود. توانایی او در تشخیص نیازهای نوزادش کاهش می‌یابد. نوزاد تقریبا هر دو ساعت نیاز به خوردن شیر دارد، عدم توجه به این نیاز نوزاد موجب کمبود آب در بدن او می‌‍شود. و یا وقتی مادر در حال صبر کردن برای خارج شدن الکل از شیرش است، نیازهای نوزاد منتظر نمی مانند. در نتیجه احتمال تجربه کمبود آب بدن در نوزاد بالا می رود.

7- بروز دل درد نوزاد

خوردن مشروب در شیردهی موجب ورود الکل به شیر مادر می‌شود. این الکل برای معده نوزاد اصلا خوب نیست و احتمالا او را دچار دل دردهای شدید می‌کند.

8- خوردن مشروب در شیردهی | اختلال در عملکرد کبد

کبد مهم ترین عضو در تصفیه و تامین خون بدن است. کبد نوزاد هنوز کامل شکل نگرفته است. ورود الکل به بدن نوزاد آسیب زیادی به کبد او وارد می‌کند.

9- بیقراری حین خواب در کودک

الکل موجب بی حالی و خواب نوزاد می‌شود. اما این خواب چندان لذت بخش نیست. نوزاد در حین خواب احساس بی قراری و آشفتگی می کند. گاه این حال ناخوش همراه با احساس خفگی نوزاد را به شدت آشفته می‌کند.

خوردن مشروب در شیردهی و تاثیر آن بر رفتار مادر

علاوه بر تاثیرات منفی خوردن مشروب در شیردهی، تغییر رفتار و اخلاق مادر است. نوزاد بیش از هر زمان دیگری نیاز به توجه و رسیدگی مادر دارد. مادر الکلی صلاحیت لازم برای نگهداری از نوزاد را ندارد. الکل بر رفتار و اخلاق مادر تاثیر منفی می‌‌گذارد و او را از وظایفش دور می‌کند.

نوشیدنی های الکی با درصد پایین را در دوران شیردهی می توان مصرف کرد؟

با توجه به تاثیر منفی الکل بر شیر مادر بسیار اهمیت دارد که اگر در دوران شیردهی قرار دارید هرگز از نوشیدنی‌های الکلی استفاده نکنید. اگر بنا به هر دلیلی به مصرف الکل پرداختید لازم است شیردهی به کودک را متوقف کرده و منتظر بمانید تا الکل به طور کامل از بدن شما پاک شود. در این فاصله تغذیه کردن کودک از شیر خشک بسیار بهتر از شیر دادن به طور طبیعی است.

همچنین اگر دچار وابستگی جسمانی به الکل شده‌اید و نمی‌توانید مصرف آن را قطع کنید از یک روانشناس یا روان پزشک برای شروع فرایند ترک کمک بگیرید. خوشبختانه امروزه درمان‌های سرپایی متنوعی برای ترک اعتیاد به الکل و مواد ابداع شده است که به شما کمک می‌کند این دوران را راحت تر پشت سر بگذارید و علائم ناشی از محرومیت به میزان کمتری شما را درگیر خود کند. مشاوره ترک اعتیاد این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد که بتوانید روش مناسبی برای پرهیز از مصرف الکل در پیش بگیرید و در نتیجه به ترک پایدار دست پیدا کنید.

چند ساعت بعد از خوردن مشروب در شیردهی می توان به نوزاد شیر داد؟

خیلی از مادران از متخصص می پرسند که “چند ساعت بعد از خوردن آبجو، شراب یا هر نوع نوشیدنی الکلی می‌توانم به نوزاد شیر بدهم؟”. در جواب باید بگوییم که به طور کلی متخصصین خوردن مشروب در شیردهی را ممنوع اعلام کرده‌اند. اما اگر بنا به شرایطی از این نوشیدنی ها استفاده کردید حداقل دو الی سه ساعت از شیر خود به نوزاد ندهید. بعد از این بازه زمانی نیز ابتدا یکبار شیر خود را تخلیه کنید. این اقدامات مضرات الکل بر روی فرزند شما را کاهش می‌دهد. اما آن ها را به صفر نمی‌رساند. بنابراین از خوردن مشروب در شیردهی پرهیز کنید.

اگر با مسائل و مشکلاتی در خصوص مشروبات الکلی مواجه هستید، در این خصوص با شماره های درج شده تماس گرفته و برای درمان و ترک اقدام کنید. و تا زمانی که بهبود نیافتید از دادن شیر خود به نوزاد خودداری کنید.

چقدر طول می کشد تا الکل از بدن و شیرمادر خارج شود؟

زمان خارج شدن الکل از شیرمادر بستگی به میزان مشروبات خورده شده دارد. به طور میانگین یک پیمانه الکل دو الی سه ساعت زمان می‌برد تا از شیر مادر خارج شود. البته هنوز بعد این مدت مقداری الکل وجود دارد که تاثیرات منفی آن بر شیرمادر مشخص است.

اگر شما هم از مزایای شیر مادر اطلاع داشته باشید، هرگز با مصرف الکل این موهبت الهی را از فرزند خود دریغ نمی‌کنید. پس توصیه می کنیم که حتما برای سلامت فرزندتان هم، به دنبال راهی برای جلوگیری از خوردن مشروب در شیردهی باشید.

ناتوانی مادر در جلوگیری از خوردن مشروب در شیردهی

طبق باورهای کلیشه ای اعتیاد به الکل ویا هر نوع اعتیاد دیگری مختص آقایان است. در حالی که زنان نیز به مانند مردان مستعد هر نوع اعتیادی هستند. ناتوانی در جلوگیری از خوردن مشروب در شیردهی معمولا به دلیل اعتیاد مادر به این دست مواد است. در چنین شرایطی شما حتما باید برای درمان های تخصصی به مراکزی چون نینی مایند مراجعه نمایید. متخصصین این مجموعه به صورت کاملا حرفه ای به شما برای جلوگیری از خوردن مشروب در شیردهی همراهی می کنند. کافی است با شماره های درج شده تماس بگیرید.

سخن آخر

خوردن مشروب در شیردهی خیلی اوقات به دلیل سهل انگاری این زنان رخ می‌دهد. عدم آگاهی از معایب و آسیب های ناشی از خوردن مشروب در شیردهی بر نوزاد موجب ادامه این تغذیه غلط می‌شود. اطلاع رسانی و آموزش به مادران و نومادران از جمله وظایف متخصصین سلامت است. شما در این خصوص می‌توانید در کارگاه های آموزشی مادرانه و یا جلسات مشاوره زنان شرکت نمایید. تمامی نکات لازم برای تولد و پرورش فرزندی سالم به شما آموزش داده می‌شود. برای کسب اطلاعات لازم از انواع خدمات درمانی و آموزشی می‌توانید با شماره های درج شده تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خوردن مشروب در شیردهی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

چقدر طول می‌کشد الکل از بدن مادر پاک شود؟

این مسئله تا حد زیادی به میزان الکل موجود در نوشیدنی‌ها بستگی دارد. برای مثال مصرف نصف لیوان نوشیدنی حاوی 4 درصد الکل به مدت بیش از دو ساعت در خون شما جریان خواهد داشت.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: خوردن مشروب در شیردهی



:: برچسب‌ها: خوردن مشروب در شیردهی ,
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

‌گرسنگی نوزاد همراه با نشانه هایی است که مادران باید از آن آگاه باشند. نوزادان توانایی بیان و ابراز نیازها را ندارند. همانطور که همه اطلاع داریم، غذا یکی از اصلی‌ترین نیازهای کودک است. بنابراین نوزادان با علائمی مانند دهان باز، گریه، مکیدن دست، بی تابی، حرکت سر و … به مادر خود نشان می‌دهند که گشنه هستند. البته که هر کودک روش مخصوص خود را برای برقراری ارتباط و فهماندن نیازها دارد.

فرزند داری علاوه بر تربیت، نیاز به آگاهی جهت رفع نیازها دارد. و والدین باید حتما از نشانه های گرسنگی نوزادان اطلاع کسب کنند. تا بتوانند در جهت رفع نیازهای نوزاد اقدام کنند. بارزترین نشانه گرسنگی نوزاد، گریه و بی قراری است. برای اطلاع از روش های تشخیص رفع نیازهای نوزاد باید از روانشناس کمک بگیرید.

منبع: گرسنگی نوزاد | علائم گرسنگی نوزادان چیست؟

گرسنگی نوزاد

پس از تولد فرزند، شیر مادر تامین کننده اصلی تغذیه کودک است. و بیشتر مادران تا حد کافی کودکان خود را سیر می‌کنند. با وجود رفع گرسنگی نوزاد، آن‌ها بازهم نگران کم بودن یا سیر نشدن نوزاد هستند. گاه فکر می‌کنند که شیر مادر به تنهایی تامین کننده نیازهای کودک نیست.

گرسنگی نوزاد نیز علائم و مشخصاتی دارد که مادران باید از آن آگاه باشند تا برای رفع گرسنگی نوزاد اقدام کنند. در این مقاله نشانه های گرسنگی و سیری نوزاد را توضیح داده‌ایم. اما با توجه به اینکه همه افراد از بدو تولد با خود خصوصیاتی را همراه دارند، نشانه ها در نوزادان متفاوت است. با کمک روانشناس کودک از نشانه ها و علائم گرسنگی نوزاد خود آگاه شوید.

علائم گرسنگی نوزاد

نوزادان توانایی مکالمه ندارند که با زبان به والدینشان بگویند گرسنه‌اند. به همین دلیل از خود نشانه هایی را بروز می‌دهند. والدین باید از نشانه های گرسنگی آن ها آگاه باشند تا در زمان مناسب اقدام به رفع گرسنگی فرزندشان بکنند. در این بخش از مقاله راجع به علائم گرسنگی کودکان توضیح داده‌ایم.

???? گریه

یکی از نشانه های گرسنگی نوزاد، گریه کردن است. و گریه نوزاد معمولا تنها راه ارتباطی با والدین است. زمانی که نوزاد به آب، غذا، خوراک و تعویض پوشک نیاز دارد شروع به گریه می‌کند. در نهایت یکی از نشانه های اصلی، گریه بلند و آهسته است. البته که آخرین نشانه گرسنگی گریه است.

???? بی قراری | گرسنگی نوزاد

بی قراری نشانه دیگری از گرسنگی است. کودک در این شرایط شروع به دست و پا زدن می‌کند. حالت بی قراری زمانی بروز می‌کند که نوزاد از خواب بیدار می‌شود و تلاش دارد تا به مادر خود بفهماند که گرسنه است.

???? مکیدن دست

گاهی کودک تلاش دارد تا با مکیدن دست راست به والدین خود از گرسنگی اش خبر دهد. بنابراین یکی از نشانه های گرسنگی نوزاد، مکیدن دست یا هر چیزی نزدیک به دهان اوست.

???? لبخند

زمانی که کودک 4 ماهه است توانایی لبخند زدن دارد. یکی از علائمی که گرسنگی نوزاد را نشان می‌دهد، لبخند است. کودک با مشاهده مادر لبخند رضایت بر لب می‌آورد. با این فکر که منبع تغذیه در دسترس است. این شرایط زمانی بیشتر اتفاق می‌افتد که کودک از شیر مادر تغذیه کند.

???? دهان باز | گرسنگی نوزاد

کودک زمانی که گرسنه است دهان خود را مانند افراد بزرگسال باز می‌کند. دهان باز نوزاد یکی از نشانه های گرسنگی نوزاد است. زمانی که مادر با دهان باز کودکش مواجهه می‌شود، باید برای رفع گرسنگی نوزاد اقدام کند.

???? کشیدن پیراهن مادر

نوزادان برای درخواست نیازهایشان از خود نشانه هایی را بروز می‌دهند. زمانی که در کنار مادر باشند پیراهن او را می‌کشند. اگر که نوزاد بزرگتر باشد و از محل منبع تغذیه با خبر باشد، کشیدن پیراهن مادر را در محل دقیق‌تری انجام خواهد داد.

???? غر زدن | گرسنگی نوزاد

غر زدن نشانه ای دیگر از گرسنگی کودکان است. زمانی که نوزاد گرسنه باشد، کلافه می‌شود. این کلافگی با نق زدن بروز می‌کند. و در این شرایط در جستجوی سینه مادر در تلاش اند.

???? تغییرات صورت

گرسنگی نوزاد با تغییرات صورت نیز مشاهده می‌شود. با گرسنگی، معده همه افراد شروع به سر و صدا و گاهی درد می‌کند. این اتفاقات باعث ناراحتی نوزاد می‌شود. و ابراز این ناراحتی ها با تغییرات صورت بروز پیدا می‌کند.

???? حرکت سر

نوزاد تازه متولد شده تنها نیازی که دارد تغذیه و خواب است. نیاز اولیه کودک نیز تغذیه است. نوزاد به صورت غریزی توانایی مکیدن دارد. و زمانی که بغل مادرش باشد، با حرکت سر گرسنگی خود را نشان می‌دهد. بنابراین یکی از نشانه های گرسنگی نوزاد را، حرکت سر در نظر می‌گیریم.

???? حرکت دست و پا | گرسنگی نوزاد

با خروج کنترل اعضای بدن از دست نوزاد، دست و پای او شروع به حرکت می‌کند. با حرکت دست و پا، نوزاد شروع به اعلام گرسنگی می‌کند. بنابراین یکی از نشانه های گرسنگی نوزاد، حرکت دست و پا است.

نشانه های سیر شدن نوزاد

همانطور که لازم است تمامی والدین از نشانه های گرسنگی نوزاد آگاه باشند. لازم است تا از نشانه های سیر شدن نوزاد نیز آگاه شوند. بنابراین در این بخش از مقاله در رابطه با نشانه های سیر شدن نوزاد توضیح داده‌ایم.

???? رد کردن: یکی از نشانه های سیر شدن نوزاد، رد کردن سینه مادر است. اگر منبع تغذیه کودک شیر مادر باشد، کودک زمانی که سیر باشد شروع به رد کردن می‌کند.

???? بستن لب: اگر گرسنگی نوزاد از بین برود، کودک با مشاهده غذا لب های خود را می‌بندد.

???? خوابیدن: زمانی که گرسنگی نوزاد رفع شود، به آرامش می‌رسد و در نهایت خواب را ترجیح می‌دهد.

???? توقف در خوردن: خیلی ساده است که پس از رفع گرسنگی نوزاد، میلی به غذا نداشته باشد. توقف در خوردن نشانه سیر بودن نوزاد است.

???? تغییرات الگو: تغییرات الگو پس از رفع گرسنگی نوزاد اتفاق می‌افتد. به این صورت که نوزاد دیگر با ولع غذا نمی‌خورد و سینه مادر را فشار نمی‌دهد.

???? کشش: همه افراد زمانی که از خواب بیدار می‌شوند با کشش بدن خود را گرم می‌کنند. با رفع گرسنگی نوزاد نیز با کشش بدن اعلام به سیری می‌کند.

کلام آخر

همانطور که گفتیم نوزادان توانایی بیان نیازهایشان را ندارند؛ به همین دلیل برای درخواست های خود نشانه هایی را بروز می‌دهند. این نیازها در کودکان متفاوت به نمایش گذاشته می‌شود. برای شناسایی از نشانه های کودک خود از روانشناس کودک و متخصصین کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه گرسنگی نوزاد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: گرسنگی نوزاد | علائم گرسنگی نوزادان چیست؟



:: برچسب‌ها: گرسنگی نوزاد | علائم گرسنگی نوزادان چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

غذا دادن به کودک از جمله وظایف اساسی والدین است. همانطور که کودک شما رشد می‌کند، نیازهای تغذیه‌ای او نیز به همراه آن افزایش می‌یابد. در طول دو سال اول، تا 75% از هر وعده غذایی صرف ساختن مغز کودک شما می‌شود. از اولین روز تولد تا 6 ماهگی، کودک شما می‌تواند تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تکامل را از شیر شما دریافت کند. او به هیچ چیز دیگری نیاز نخواهد داشت. زمانی که کودک به 6 ماهگی می‌رسد از آن به بعد تا سنین بالاتر، رشد و تکامل او به انرژی و مواد مغذی بیشتری نیاز دارد. بنابراین باید شروع به دادن غذاهای دیگر غیر از شیر بکنیم. در این مقاله سعی داریم بیشتر به مساله غذا دادن به کودک بپردازیم.

غذا دادن به کودک

غذایی که کودک شما می خورد، به رشد و تکامل او کمک می کند. شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، هر روز 8 الی 12 بار شیر می خورند. اما شیرخوارانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، حدود 6 الی 10 بار در روز تغذیه می شوند. در حدود 6 ماهگی می‌توانید شروع به تغذیه با برخی از غذاهای جامد بکنید. شروع عادات غذایی خوب در این مراحل، به تنظیم الگوهای غذایی سالم برای کودک‌تان کمک بسیاری می کند. رژیم غذایی کودک باید بر اساس آمادگی، مهارت‌های تغذیه و سن رشد او باشد.

غذا دادن به نوزاد

الگوی تغذیه نوزاد می‌تواند غیرقابل پیش بینی باشد. در ادامه به شما توضیح می دهیم که چه زمانی و چگونه به نوزاد خود غذا بدهید. نکات زیر را در خصوص تغذیه نوزاد در نظر بگیرید.

 

???? نوزاد خود را از روی نشانه هایی که دارد تغذیه کنید

بیشتر نوزادان به 8 تا 12 بار در روز، نیاز به تغذیه دارند (تقریبا هر دو تا سه ساعت یکبار). به دنبال علائم اولیه آمادگی برای تغذیه باشید. نشانه هایی که باید برای غذا دادن به کودک خود توجه کنید به عبارتند از:

????حرکت دست ها به سمت دهان

????مکیدن مشت ها و انگشتان

????ضربه زدن لب ها به هم

????هیاهو و گریه

 

???? انتظار تنوع در الگو و میزان غذای نوزاد داشته باشید

نوزاد شما لزوما هر روز یک مقدار غذا نمی‌خورد. در طول رشد، اغلب در دوتا سه هفته پس از تولد ممکن است نوزاد شما در هر بار تغذیه بیشتر خواهان غذا باشد. بنابراین توصیه می شود به علائم گرسنگی کودک بیشتر توجه داشته باشید.

 

???? به غرایز خود و نوزادتان اعتماد کنید

ممکن است نگران این باشید که نوزادتان به اندازه کافی غذا نمی خورد. اما نوزادان معمولا به اندازه نیازشان غذا می خورند. روی مقدار یا دفعات غذای مصرفی نوزادتان تمرکز نداشته باشید. در عوض به نشانه های دیگری از جمله: افزایش وزن ثابت، رضایت بین تغذیه، در روز پنجم پس از تولد حداقل شش پوشک خیس و سه بار مدفوع در روز توجه کنید. بنابراین با توجه به این نشانه ها و با وجود غذا دادن به کودک ، اگر کودک شما وزن مشخصی اضافه نمی‌کند یا کمتر از 5 الی 6 پوشک در روز خیس می کند، می‌توانید از یک پزشک متخصص مشورت بگیرید.

بهترین زمان غذا دادن به کودک

بسیاری از متخصصان توصیه می‌کنند که در شش ماه اولیه، فقط به او شیر مادر یا شیر خشک بدهید. بعد از شش ماهگی می توانید کم کم تغذیه دیگر را اضافه کنید. با این حال، برخی از کودکان ممکن است بین 4 تا 6 ماهگی آماده شروع غذاهای جامد باشند. (به خصوص اگر مادری نمی تواند از سینه خود به کودک شیر دهد و کودک تمایلی به خوردن شیر خشک ندارد). رشد هر کودک متفاوت است. بنابراین در اینجا نشانه هایی وجود دارد که با در نظر گرفتن آن ها متوجه می شوید کودکتان از نظر رشدی برای غذای جامد آماده است یا خیر:

  • می تواند بدون تکیه گاه روی صندلی صاف بنشیند
  • کنترل خوبی روی سر خود برای مدت طولانی دارد
  • کودک پس از 8 الی 12 بار شیردهی همچنان برای تغذیه بیشتر مشتاق است
  • به راحتی دهانش را برای پذیرش غذا با قاشق باز می کند
 

کودک من سر سفره غذا نمی خورد و بعد از آن غذا می خواهد، آیا باید به او غذا بدهم؟

این که کودک شما در زمان مشخص شده احساس گرسنگی نکند و در وقت های دیگر از شما غذا بخواهد طبیعی است. غذا ندادن به کودک و اجبار او در خوردن غذا در ساعات مشخص اصلا توصیه نمی‌شود. غذا دادن به کودک نه تنها در رشد او بلکه در روان او نیز تاثیر دارد.

متخصصان، غذا دادن به کودک زیر دو سال را بدون هیچ قید و شرطی ضروری می‌دانند. به مرور زمان و با استفاده از ترفندهای مختلف می‌توانید زمان ها را نظم دهید و او را به غذا خوردن در ساعات مشخص عادت دهید. اما هرگز این کار را با تنبیه و زور و یا گرسنگی دادن به کودک انجام ندهید.

غذا دادن به کودک با مواد متنوع

کودکان نسبت به غذاهای مختلف مقاومت زیادی دارند. آن ها معمولا از خوردن غذاهای جدید امتناع می‌کنند و والدین نیز برای کاهش تنش ها کوتاه آمده و غذاهای محدودی را تهیه می‌کنند. این کار باعث می‌شود که فرزندتان در سال های آتی نیز مواد غذایی مورد نیاز را دریافت نکند. پس بهتر است از همان سنین کم او را با طعم های مختلف آشنا کنید. برای این کار با درست کردن غذاها به طعم های مورد علاقه او به مرور طعم ها و مواد غذایی جدید را به وعده هایش اضافه کنید.

قانون کلیدی که والدین باید در مورد غذا دادن به کودک در سنین بالاتر رعایت کند

جای تعجب ندارد که والدین برای درک معنای تغذیه سالم و مناسب به کمک نیاز داشته باشند. پیروی از برخی دستورالعمل ها می تواند به شما کمک زیادی بکند. در ادامه 5 نکته کلیدی را در مورد غذا دادن به کودک می‌خوانید.

 

1️⃣ اصرار نکنید که غذا را تا ذره آخر بخورند

اجازه دهید بچه ها وقتی احساس سیری می کنند، به زور چیزی نخورند. بسیاری از والدین، اعتقاد به بشقاب تمیز دارند. اما این رویکرد به بچه ها کمک نمی کند. اگر وقتی احساس سیری می کنند به بدن خود گوش دهند؛ احتمال پرخوری در کودکان کمتر به وجود می‌آید.

 

2️⃣ منوی کودکان را تغییر دهید

چه کسی می گوید که کودکان فقط شیرینی، فست فود یا… را دوست دارند. برای غذا دادن به کودک اجازه دهید کودکان غذاهای جدید را امتحان کنند. غذاهای متنوعی برای آن ها درست کنید تا بتوانند تمایلاتشان را به چالش بکشند.

 

3️⃣ از غذا به عنوان پاداش به کودکان استفاده نکنید

وقتی از غذا برای پاداش به بچه ها یا ابراز محبت استفاده می کنید، آن ها به این روش عادت می کنند. همچنین ممکن است شروع به استفاده از غذا برای مقابله با استرس یا سایر احساسات کنند. به جای پاداش های غذایی، آغوش، تمجید و توجه را به او پیشنهاد بدهید. این گونه به او یاد می‌دهید که غذا خوردن لازمه زندگی است و ارتباطی با سایر مسائل ندارد.

 

4️⃣ استفاده از رایانه را محدود کنید

محدود کردن رایانه غذا دادن به کودک را آسان تر می‌کند. با این کار،  آن ها را به فعالیت بیشتر تشویق می کنید. طبق تحقیقات، کودکانی که تماشای تلویزیون را کم و استفاده از رایانه را محدود می کنند، درصد چربی اضافی بدنشان کاهش می یابد. به این دلیل که کارهای فعال تری برای انجام پیدا می کنند. از طرفی هر چقدر بیشتر فعالیت کنند، بیشتر مشتاق غذاهای مقوی می شوند.

 

5️⃣ الگوی مناسبی باشید

بچه ها رفتار شما را تکرار می کنند. اگر الگوی مناسبی باشید و سالم غذا بخورید آن‌ها نیز یاد می گیرند. هنگام تلاش برای آموزش عادات غذایی خوب و غذا دادن به کودک ، خودتان نیز آن ها را رعایت کنید. میان وعده های مغذی را انتخاب کنید، پشت میز غذا بخورید و وعده های غذایی را حذف نکنید.

هنگام غذا دادن به کودک به موادی که احتمال خفگی دارند توجه کنید

برای غذا دادن به کودک باید به توانایی او در جویدن و هضم نیز توجه کنید. پیش از آنکه دندان درآوردن بهتر است غذاهای نرم و پوره به او بدهید. هر چه سن کودک کمتر باشد پوره های رقیق تر مناسب تر است. پس از دندان درآوردن نیز همچنان او توانایی گاز زدن و جویدن را کامل ندارد، پس غذای او را به تکه های کوچک تر خرد کنید.

 

سخن آخر

همانطور که می‌دانید، میزان غذای دریافتی کودک با رشد او تغییر می کند. نوزادان تا قبل از 6 ماهگی تنها از شیر مادر تغذیه می کنند. اما از 6 ماهگی به بعد می‌توانند غذاهای دیگر را هم امتحان کنند. اما معمولا تا 2 سالگی در کنار غذاهای جامد، شیر مادر باید مصرف شود.

حتی برای برخی از کودکان در سنین بالاتر، شیر یکی از موارد اصلی در رژیم غذایی می باشد. اگر قوانین اساسی غذای کودکان را بیاموزید، کل تلاش شما برای کمک به تغذیه سالم کودکتان آسان تر می شود. اما اگر با توجه به مواردی که در بالا ذکر کرده ایم در خصوص غذای کودکتان مشکل دارید، می توانید با متخصصان تغذیه در این مورد مشورت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه غذا دادن به کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.



:: برچسب‌ها: غذا دادن به کودک | ترفند و روش غذا دادن به کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 فروردين 1402 | نظرات ()